Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vásároljunk Sopronban!
– A hűséges soproniakat a helyi vásárlásra buzdítjuk – nyilatkozta lapunknak Horváth Árpádné üzlettulajdonos, a Várker Kör Egyesület alelnöke Fotó: Griechisch Tamás

A Várker Kör Egyesület tagjai közösen ötletelnek

Vásároljunk Sopronban!

| Huszár Judit | Városi hírek

Már az elmúlt hetekben kinyitottak, de még minimális forgalmuk van a várkerületi üzleteknek. A kiskereskedők folyamatosan kommunikálnak egymással, a válság megoldását a lokálpatrióta vásárlók megnyerésében látják.

A várkerületi fagyizóknál jó időben már sok embert lehet látni, sütiznek, kávéznak a családok. Az üzleteknek viszont még minimális a forgalma. – Számítottunk arra, hogy nehezen indul be újra az élet, sajnos ez be is igazolódott – nyilatkozta lapunknak Horváth Árpádné üzlettulajdonos, a Várker Kör Egyesület alelnöke. – Én az első héten csak péntek, szombaton nyitottam ki, ezen a héten bővítettem csütörtökkel is a nyitva tartást. Most még csak a törzsvásárlók jönnek, alacsony a forgalom.

A Várker Kör Egyesület tagjai folyamatos, napi kapcsolatban vannak. Közösen ötletelnek a nehéz időszakban, amikor egyik napról a másikra bevétel nélkül maradtak.

– A megoldást abban látjuk, hogy a hűséges soproniakat a helyi vásárlásra buzdítsuk, amit lehet, itt vegyenek meg, ezzel segítve a kisvállalkozókat és lakóhelyüket – folytatta Horváth Árpádné. – Így meg tudnánk védeni a munkahelyeket, vagy újakat teremteni. Az mindannyiunk érdeke, hogy a Várkerület ne üres, kiadó üzletektől hemzsegjen, hanem élettel teli központja legyen ismét a városnak.

A helyi vásárlás ösztönzése nem új keletű ötlet, Ausztriában már a járvány kitörésekor azt kérték az emberektől, hogy ha visszatér az élet, akkor ne feledkezzenek meg a helyi kereskedőkről.

Kapcsolódó cikkek