Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virágba borult Sopron
Nemcsak a körforgalmak növényei, hanem a fák is virágba borultak, akárcsak az Alsó-Lövérek egyik jelképe, a japán cseresznye Fotó: Pluzsik Tamás

Virágba borult Sopron

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén tavasszal közel 95 ezer növény virágzott ki Sopron közterein, így a város 10 körforgalmában is.

Szépen virágzó és színpompás körforgalmak mellett haladhat el az utazó, legyen az gyalogos, kerékpáros vagy autós. A Sopron Holding Zrt. zöldterü­let-gazdálkodási divíziójának munkatársai minden év őszén kiszedik az egynyári virágokat az ágyásokból. Helyükre tulipánok, árvácskák és nárciszok kerültek, amelyek már virágba borították a várost.

Mint azt a Sopron Holdingtól megtudtuk, ősszel közel 95 ezer virágot ültettek ki a város zöldterületeire: 46 ezret tesz ki a 24 eltérő fajtájú árvácska, 44 ezer da­­rabbal következik a 29-féle tulipán, s a sort az ötezer nárcisz zárja. Sopron szerte 42 virágágyás található, a felületük összesen 3300 négyzetméter. Ezek közül nagyobb területet tesz ki a tíz körforgalom: a virágvölgyi, a Kossuth Lajos utcai órás, a Jereván-lakótelep – Shell kúti, a Lackner utca autóbusz-pályaudvari, a Lackner–Selmeczi utcai, a Balfi úti (körzős), a Csengery utcai, a Po­­zsonyi úti és az elkerülő út – 84-es számú főút közötti.

Nemcsak a körforgalmak növényei, hanem a fák is virágba borultak, akárcsak az Alsó-Lövérek egyik jelképe, a japán cseresznye Fotó: Pluzsik Tamás

– Az ágyásokat és körforgal­mak virágait meghatározott ültetési rend alapján tervezzük, ügyelve ar­­ra, hogy az egymást követő években ne ugyanolyan virágok kerüljenek földbe – közölte Nagy Zsolt a holding vezérigazgatója, akinek a felügyeletével végzik a munkálatokat.

Kapcsolódó cikkek