Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virilisták és mesterek
Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték a Liszt-központban – felvételünkön Módos Ernő Flórián veszi át az elismerő oklevelet dr. Fodor Tamás polgármestertől és dr. Simon István alpolgármestert

Átadták a kamara díjait és a mesterokleveleket is

Virilisták és mesterek

| Köves Andrea | Városi hírek

A virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték múlt pénteken a Liszt-központban, ahol a hagyományos kamarai díjakat és a tehetséggondozást szolgáló ösztöndíjakat is átadták.

1996 óta tiszteleg a város a példamutatóan adózó egyéni és társas vállalkozások előtt. Az idén több mint százan vehették át a virilista oklevelet. A kitüntetetteket dr. Simon István alpolgármester köszöntötte, aki a városvezetés nevében arról is beszámolt, hogy az egyéni és társas vállalkozások által befizetett adót mi mindenre fordította a város. Az alpolgármester hangsúlyozta, a Modern Városok Program részeként Sopron fejlesztését kiemelt kormányzati figyelem övezi, és az összefogás eredményeként korszakos fejlődés tanúi vagyunk. Ezt követően szólt azokról a programokról – M85, Lövér-program, Fertő tavi fejlesztések, belvárosi út- és homlokzatrekonstrukció, a városi úthálózat fejlesztése, ipari és innovációs centrum –, amelyek részben már megvalósultak, illetve előkészítés alatt állnak.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat is átadták: a Mecénás elismerést egyrészt a Soproni Lions Club érdemelte ki a vakok és gyengénlátók megsegítéséért, a cukorbetegség elleni küzdelemért és a tömegsport népszerűsítéséért, másrészt dr. Komornoki László, aki magánemberként évtizedek óta végez segítő tevékenységet.

A Lackner-díjat Firtl Mátyás, Sopron és környéke korábbi országgyűlési képviselője kapta a területfejlesztésben, a szakképzési rendszer átalakításában és a gazdaságfejlesztésben végzett kiemelkedő munkájáért. A virilisták ünnepén tizenhárom fodrásznak és nyolc kozmetikusnak adták át a mesteroklevelüket.

– Az alkotómunka öröme kísérje a szakmájukban immáron mesteri címet szerzett szorgalmas szakembereket! – kívánta az oklevelek átadásakor Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke.

Hagyományteremtő szándékkal idén először tanulmányi ösztöndíjakat is kiosztottak az ünnepségen. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tavaly Sopron Város Díszpolgára lett, és az ezzel járó jutalmat, kiegészítve, a soproni szakképzés támogatására ajánlotta fel. A soproni kamara is csatlakozott a felajánláshoz, az összegből ösztöndíjat alapítottak a szakmát tanuló nehéz sorsú, ám tehetséges diákok számára. A jutalmazott négy tanuló – Horváth Dzsenifer Klementina, Szeidl Simon, Kusics Fanni, Fehér Balázs – fejenként 100 ezer forintot vehetett át

dr. Parragh Lászlótól. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek