Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízirendészeti járőrverseny
A háromnapos rendezvényen a vízirendőrök komoly felkészültségről tettek tanúbizonyságot Fotó: Németh Péter

Vízirendészeti járőrverseny

| Páder Vilmos | Városi hírek

A Győr–Moson–Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve Sopron volt a házigazdája az idei országos vízirendészeti járőrversenynek.

Az ország tizennégy megyéjéből érkeztek vízirendőrök, hogy összemérjék tudásukat a Fertő tavon. A Hotel Sopronban tartott ünnepélyes megnyitón részt vett és köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián önkormányzati tanácsnok, valamint Csizmadia Gábor rend­őr dandártábornok, megyei főkapitány.

A megnyitót követően elméleti versennyel vette kezdetét a háromnapos rendezvény. A második napon a gyakorlati megméretésen volt a hangsúly.

A Fertő tavon Domonkos Szilárd, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Verőfényes időben látványos, izgalmas versenyszámokat láthattak a jelenlévők. A vízirendőröknek három különböző gyakorlati feladatot kellett időre megoldaniuk: ügyességi versenyt motorcsónakkal, majd kézi hajtású evezős hajóval, valamint intézkedést a tavon horgászó személy ellenőrzésére.

Az eredményhirdetésen Csizmadia Gábor és Oberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője adta át a vándorserleget és az értékes díjakat.

A versenykiírás értelmében a házigazdák „csak” versenyen kívül indulhattak, így megyénk csapata – Vörös Enikő rendőr őrmester és Takács Péter címzetes rendőr zászlós – az összesített eredmények alapján az előkelő második helyet szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.