Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Vízirendészeti járőrverseny
A háromnapos rendezvényen a vízirendőrök komoly felkészültségről tettek tanúbizonyságot Fotó: Németh Péter

Vízirendészeti járőrverseny

| Páder Vilmos | Városi hírek

A Győr–Moson–Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve Sopron volt a házigazdája az idei országos vízirendészeti járőrversenynek.

Az ország tizennégy megyéjéből érkeztek vízirendőrök, hogy összemérjék tudásukat a Fertő tavon. A Hotel Sopronban tartott ünnepélyes megnyitón részt vett és köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián önkormányzati tanácsnok, valamint Csizmadia Gábor rend­őr dandártábornok, megyei főkapitány.

A megnyitót követően elméleti versennyel vette kezdetét a háromnapos rendezvény. A második napon a gyakorlati megméretésen volt a hangsúly.

A Fertő tavon Domonkos Szilárd, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Verőfényes időben látványos, izgalmas versenyszámokat láthattak a jelenlévők. A vízirendőröknek három különböző gyakorlati feladatot kellett időre megoldaniuk: ügyességi versenyt motorcsónakkal, majd kézi hajtású evezős hajóval, valamint intézkedést a tavon horgászó személy ellenőrzésére.

Az eredményhirdetésen Csizmadia Gábor és Oberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője adta át a vándorserleget és az értékes díjakat.

A versenykiírás értelmében a házigazdák „csak” versenyen kívül indulhattak, így megyénk csapata – Vörös Enikő rendőr őrmester és Takács Péter címzetes rendőr zászlós – az összesített eredmények alapján az előkelő második helyet szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.