Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

„Komolyan készülünk az augusztus közepétől várható időszakra”

VOLT Fesztivál – jövőre lesz

| Köves Andrea | Városi hírek

Százezrek álma foszlott szét, amikor kiderült: a járványügyi helyzet miatt elmarad az idei VOLT Fesztivál. A főszervező Lobenwein Norbertet összegzésre kértük a kialakult helyzettel kapcsolatban.

– Milyen érzések kavarogtak benned, amikor megtudtad: már biztos, hogy idén tényleg csak „VOLT”?

– Volt időm, hogy felkészüljek erre a helyzetre. Amikor a kormány kihirdette a tömegrendezvények tiltását augusztus közepéig, egy ideje már tudtuk, hogy semmi esélye, hogy június végén legyen VOLT, hiszen addigra szinte az összes európai fesztivált törölték már. A közönség fantasztikus reakciója vigasztalt minket…

– Voltak pozitív hozadékai a munkádban, a családban az elmúlt időszaknak?

– Nagyon sok. Évek óta hasonló rutin szerint éljük az életünket. Most összezárva töltöttünk két hónapot, amit bevallom, nagyon élveztünk a családommal. Remélem, hogy néhány, a karantén idején kialakult szokás, módszer később is megmarad. Kiderült, hogy autózás, parkolás nélkül, jóval kevesebb idő elpocsékolásával, otthonról is meg lehet tartani azokat a megbeszéléseket, amelyek a munka gerincét adják.

– Tudod már, mivel töltöd azokat a napokat, amikor a VOLT lenne?

– Pontosan nem, de az biztos, hogy az elmúlt sok évben a VOLT előtti hetek tele voltak izgalommal, terepszemlével, az építéssel kapcsolatos várakozással, majd a fesztivál utáni vasárnapon Sopronból elindultunk Zamárdiba, ahol pár nappal később kezdődött a Balaton Sound. Minden fesztivál előtt vannak visszatérő álmaim arról, hogy elfelejtünk valami alapvetőt: nincs jegyellenőrzés, vagy nem épül színpad. Kíváncsi vagyok, idén mi lesz a rémálmom...

– Operatőrködtél középiskolás korodban, nem bánod, hogy végül az élet nem a filmkészítés felé vitt?

– Apukám révén a fotózás, filmezés vonzott sokáig, aztán rájöttem, hogy mást akarok. A fotós munka is valódi alkotás, de igazán akkor jöttem rá, hogy a helyemen vagyok, amikor megéreztem, hogy a fesztiválszervezésben nincsenek határok. A kezdetektől a magam ura akartam lenni. Sok szerencse közül az egyik legfontosabb, hogy a Berzsenyiben megismertem Fülöp Zoli barátomat, akivel azóta, vagyis több mint 30 éve mindent közösen csinálunk.

– Min dolgozol jelenleg?

– Nemcsak az jár a fejünkben, hogy éljük túl ezt az évet, hanem komolyan készülünk az augusztus közepétől várható időszakra. Elsősorban a MOL Nagyon Balatonra koncentrálok, bízva abban, hogy lehetnek még idén események, erős lesz a belföldi turizmus. De a Magyarország tájait bemutató road movie-sorozaton is dolgozunk, és sok feladatunk van az elmaradt fesztiválokkal, a 2021-es újrainduló eseményekkel is. Ha lehet idén STRAND Fesztivál, azt nagyon jól fel kell építenünk, nagy lesz az elvárás.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.