Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zongorakirályok tánclegendákkal
Bogányi Gergely, Michael Kropf és Varga Gábor Fotó: Pluzsik Tamás

Bogányi, Binder, Varga

Zongorakirályok tánclegendákkal

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

A zongorák magyarországi királyaival, sztárművészeivel, nemzetközi hírű balett-táncosokkal készül koncert és táncjáték Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire.

A Soproni Petőfi Színház és a Forrás Produkció, valamint az InterEUropa Balett országosan egyedülálló összművészeti előadását hazai ősbemutatóként láthatják a nézők június 18-án a fertőrákosi barlangszínházban. A darab a Királyok & királynők címet viselő nyári évad egyik kiemelkedő előadása lesz.

– Rendhagyó előadás világsztárokkal és remélhetőleg világsikerrel – mondta a darabról Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató–főrendezője.


Hogy kik lesznek az előadáson a zongora királyai, az részben kiderült már a múlt héten tartott sajtótájékoztatón is, hiszen azon részt vett Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Varga Gábor soproni dzsesszzongorista is. A „zongoraszekcióban” az előadás résztvevője lesz még Binder Károly Erkel Ferenc-díjas és Boros Misi Junior Príma díjas zongoraművész.


A táncműveket Michael Kropf koreografálja, és külön érdekessége lesz az előadásnak, hogy A csodálatos mandarinban az öreg gavallér szerepét a Sopron Balett művészeti vezetője, a Harangozó Gyula-díjas Demcsák Ottó balettművész fogja alakítani. A címszerepben a moldovai balettművészt, Mihail Sosnovschit láthatja majd a közönség. A Bolero női főszerepét a Sankt Pölten-i Europabalett művésze, a Sao Paulo-i születésű Mayara Reis Vicoso alakítja, de mellettük részt vesznek az előadásban a Sopron Balett művészei is. 

Kapcsolódó cikkek