A Fertő-táj ékkövei

| Munkatársunktól

Összesen 406 millió forint EU-s támogatással újult meg Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak és Sarród egy-egy nevezetessége, emellett új szolgáltatásokkal, programcsomagokkal, vezetett túrákkal és információs anyagokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

 A Fertő-táj ékkövei projekt a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának vezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség és az érintett hat önkormányzat együttműködésében valósult meg.

– A környék látnivalóinak felfedezéséhez a Fertő-táj ékkövei projekt jóvoltából most számtalan segítséget kaphatnak az utazók – kezdte Ivanics Ferenc, a Világörökség Egyesület elnöke.

A legkisebbeknek készült a „Színezd ki a Fertő-tájat” című kifestőkönyv, a pedagógusoknak és a szervezett kirándulások kedvelőinek állították össze a „Fertő-táj útikalauzt”, egy könnyedén zsebre tehető leporellót a legfontosabb érdekességekkel. Emellett minden utazó számára elérhető az összesen tízezer példányban elkészült „Világörökség útlevél” is, amely hatnyelvű idegenvezető alkalmazással kiegészülve kalauzolja végig a vendégeket a környéken.

Évente mintegy százezer látogató érkezik a térségbe, a projekt célja, hogy még többen ismerjék meg a vidék rejtett szépségeit. – Minden településen, minden dűlőn találunk kiemelkedő kulturális vagy természeti értéket, de a Fertő-táj igazi különlegessége ezek összességében, a sokszínűségben rejlik – mondta Taschner Tamás, a konzorciumvezető Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának ügyvezetője. 

Teljes verzió