Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Fertő-táj kincsei

Szeptember 17–18.: A kulturális örökség napjai

A Fertő-táj kincsei

| Zöld Sopron

Bemutatkozik a Fertő-táj a kulturális örökség napjain a Lenck-villában. A vasárnapi programot a Soproni Múzeum és a Fertő-táj Világörökség Egyesület szervezi.

Szeptember 18-án 15 órakor kezdődik az ingyenes rendezvény a Lenck-villában és kertjében.

– Célunk, hogy Sopron is megismerje és büszke legyen a Fertő-tájra és különleges településeire. Kevéssé ismert, hogy mind Balf, mind a Soproni borvidék a Fertő-táj Világörökség szerves része – mondta Taschner Tamás, a Fertő-táj Világörökség Egyesület titkára, a program egyik szervezője.

Tíz környékbeli településről érkeznek kiállítók a Deák térre, hogy benépesítsék a villát és a hangulatos kertjét. A helyszínen találkozhatnak kézművesekkel, tartanak helyitermék-bemutatót, megnézhetik az érdeklődők a horvát népviseletet, csipkekiállítást, és kóstolhatnak borokat, bodzaszörpöt is.

Idén szeptember 17–18-án rendezik a kulturális örökség napjait, melyek célja az épített örökségünk bemutatása, például olyan épületek megismertetése, amelyek a hétköznapokban csak ritkán láthatóak.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...