Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aranyos vadászkürtösök
A vadászkürtösök keddenként találkoznak a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Lackner Kristóf utcai kollégiumában. Itt autentikus környezetben gyakorolhatnak. Fotó: Filep István

Aranyos vadászkürtösök

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Alakulásuk tizedik évfordulójára készülnek a Soproni Lövér Vadászkürtösök. Hogy jó úton járnak, mi sem bizonyítja jobban, mint a vadászati világkiállításon elnyert arany minősítés.

A kezdet kezdetén csupán néhány soproni és környélbeli vadász találkozott egymással, hogy alkalomszerűen közösen fújja a vadászkürtöt. 2012-ben egyesületet is alapítottak, azóta tízen járnak rendszeresen a próbákra.

– A vadászkürt billentyűk nélküli hangszer, öt hangot kell megszólaltatni rajta, mégis nagyon szép, lágy dallamokat lehet kiadni vele – kezdte Bolla Balázs, a zenekar vezetője. – Ahhoz azonban, hogy szépen szóljon a vadászkürt, nagyon sok gyakorlásra van szükség. Remek hangulatban telnek a próbák, sokat anekdotázunk, és jókat beszélgetünk a muzsikálás közben. Ám egy-egy nagyobb fellépés, verseny előtt tényleg a gyakorlásé a főszerep. Ilyenkor hetente több alkalommal is találkozunk.

Ilyen nagy horderejű esemény volt az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon megrendezett nemzeti vadászkürtverseny, ahol az előkelő arany minősítést szerezték meg a soproniak. Összesen négy versenydarabbal kellett felkészülniük a megmérettetésre. Mint Bolla Balázs mesélte: különleges érzés volt több száz ember előtt fellépni. A Soproni Lövér Vadászkürtösök állandó vendégei a TAEG rendezvényeinek, vadászati eseményeknek, kiállításmegnyitóknak, trófeaszemléknek, vadászbáloknak. Legutóbb az a megtiszteltetés érte őket, hogy Póka Egonnak, a magyar blues egyik legnagyobb alakjának a Várkert Bazárban tartott megemlékezésén ők is játszhattak. A zenekar vezetője a terveikkel kapcsolatban kiemelte: szeretnének továbbra is együtt öröm zenélni, illetve az arany minősítésüket megőrizni.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...