Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az erdők védelmében

| MTI | Zöld Sopron

Magyarország üdvözli az ENSZ főtitkár szavait, melyekkel az erdők fontosságára hívta fel a figyelmet a vadvilág napja alkalmából – mondta Zambó Péter, erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

A jeles nap alkalmából kiadott közleményében Antonio Guterres ENSZ főtitkár hangsúlyozta: az erdők megóvása egyúttal a fenntartható fejlődési célok elérésének eszköze is. 

– Magyarország területének egyötödét borítják erdők, így kiemelkedő a szerepük az ország környezeti állapotának alakításában – hangsúlyozta a felhívásra reagálva Zambó Péter. – Elkötelezettek vagyunk meglévő erdeink megóvásában és a fával borított területek növelésében. Ezt szolgálja az Agrárminisztérium két évvel ezelőtt meghirdetett Országfásítási Programja, amelynek hatására már mintegy 26 ezer hektár új erdő telepítésére nyújtottak be pályázatot a magyar gazdák, az állami erdőgazdaságok pedig több száz hektár erdőt ültettek, és egyre nagyobb területeken alkalmazzák a természetközeli erdőgazdálkodás módszereit.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...