Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Bízhatunk a jövőben”
– Több mint 10 éve indítottuk el ezt a kezdeményezést, a zöld szemléletet szeretnénk vele erősíteni – mondta a virágosztásról dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke. Fotó: Sopronmédia – Griechisch Tamás

Hagyományos virágosztás Sopronkőhidán és Tómalmon

„Bízhatunk a jövőben”

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Mintegy 5000 tő egynyári virágot osztottak szét pénteken délután Sopronkőhidán és Tómalmon. A kezdeményezést több mint 10 éve indította a településrészi önkormányzat.

Színpompás palánták sorakoztak pénteken délután Tómalmon és Sopronkőhidán – már hagyomány, hogy tavasszal egynyári virágokat oszt a településrészi önkormányzat a lakosoknak, hogy így is szépítsék környezetüket. Idén sem volt ez másként.

– Több mint 10 éve indítottuk el ezt a kezdeményezést, a zöld szemléletet szeretnénk vele erősíteni – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke. – Sok érdeklődőt vonz minden évben a program, sokan szeretik a természetet, így bízhatunk a jövőben.

A tómalmi helyszínen a polgármester is üdvözölte a jelenlévőket. – A soproniak mindig felelősséget éreztek lakókörnyezetük szebbé tételéért, ezzel is tevékenyen hozzájárulva a szép város- és utcakép kialakításához – mondta dr. Farkas Ciprián. – Ehhez csupán elhatározásra, cselekvésre és egy kis munkára van szükség, a virágokat ez alkalommal mi biztosítottuk.

A helyiek már idén is várták a palántaosztást, a több ezer virág pár perc alatt gazdára talált. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...