Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Borbála-napok
Vasárnap ünnepi szentmisét tartottak a Szent Borbála-templomban, majd a Borbála-oszlopnál koszorút helyeztek el. Fotók: Filep István

Borbála-napok

| Etzl Edgár | Zöld Sopron

Szent Borbála napja alkalmából rendezvénysorozatot tartott a Brennbergi Kulturális Egyesület Brennbergbányán.

Szombaton különleges programmal kezdődött az ünneplés: egy 20 évvel ezelőtt készült videót mutattak be, amelyen óvodások adtak műsort, amit Modrián Lipót brennbergi iskolaigazgató tanított be nekik. A vetítés után a videó egykori (immár felnőtt) szereplői a tanár úr tiszteletére újra előadták a darabot. A programon énekelt a Borbála kórus, valamint bált is tartottak.


Vasárnap ünnepi szentmisét celebrált a Szent Borbála-templomban Németh Attila plébános, majd a Borbála-oszlopnál koszorút helyezett el Stöckert Tamás önkormányzati képviselő, a Brennbergbánya Településrészi Önkormányzat elnöke.

A mázsaházban új tablókiállítás nyílt, amelyet Szemán Attila, a Soproni Múzeum főmuzeológusa rendezett be – a megnyitó viszont a rossz idő miatt elmaradt. A program a kultúrházban folytatódott, ahol Hofer Rezső nyugalmazott bányamérnök tartott előadást a bécsi csatornáról és a brennbergi bányavasútról.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...