Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felújítják a túraútvonalakat
A Soproni Vándorok Túraegylet tagjai átfestik a megkopott túrajelzéseket. Fotó: Filep István

Felújítják a túraútvonalakat

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Folyamatosan dolgoznak a túraegyesületek tagjai azért, hogy az év minden szakában rendezett és jól karban tartott túraútvonalakat járhassanak be mindazok, akik a Soproni Parkerdőben kirándulnak.

Idén közel 50 kilométer útvonalat újítanak fel a soproni túraegyesületek tagjai. A munkálatokat a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. mint a terület kezelője segíti, felügyeli.

– A parkerdőben is úgy alakították ki annak idején elődeink a túraútvonalakat, hogy minden nevezetes ponthoz, emlékhelyhez, kilátóhoz, forráshoz el lehessen jutni – mondta lapunknak Tömördy Szabolcs, a Soproni Vándorok Túraegylet elnöke. – A jelzések idővel elkopnak, a fák kidőlhetnek, ezért is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az utakat. Egyértelmű jelzés hiányában a turista eltévedhet, vagy nehezen talál oda, ahova szeretne menni.

Évek óta folyamatosan újítják a jelzéseket a soproni természetbarátok. A munka nem egyszerű, ugyanis mindent kézzel kell elvégezni. Városunkban és térségünkben egyébként 360 kilométer jelzett útvonal található.

Tömördy Szabolcs hozzátette, a Magyar Természetjáró Szövetség országos pályázatot írt ki a túraútvonalak felújítási támogatására. Ezen a soproni egyesületek is sikerrel szerepeltek. A munkában a Vándorok mellett részt vesznek a Városi Szabadidősport Szövetség természetbarát szakosztályai, a Scarbantia, a Lövér TE, az SVSE és a Postás egyesület tagjai is.

A tervek szerint augusztus végére befejezik a munkát.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...