Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ízléses őszi dekoráció
Az erdei túrák során gyűjthetünk tobozt, makkot, gesztenyét és egyéb terméseket, melyekből fantáziadús kompozíciókat alkothatunk – mondta Vessző Mónika. Fotó: Filep István

Ízléses őszi dekoráció

| Madarász Réka | Zöld Sopron

A borongós őszi hangulatot vidámabbá varázsolja az ízléses dekoráció. Ráadásul az alapanyagra még óriási összegeket sem kell költenünk.

A nyári finomabb színek helyét ősszel már átveszik a lehulló falevelek árnyalatai: a barnák, a sárgák, a zöldek és a vörösek.

– Élő virágból készült csokraink népszerű alkotórésze a kékes-lilás iringó, a sóvirág, a változatos színekben fellelhető hortenzia és őszirózsa, valamint a napraforgó – tudtuk meg Braunmüller Edinától, egy soproni virágműhely tulajdonosától. – A kövirózsa nemcsak a sziklakertünket díszítheti sokáig, hanem jól mutat a virágcsokorban is.

Az erdei túrák során gyűjthetünk tobozt, makkot, gesztenyét és egyéb terméseket, melyekből – önmagukban vagy természetes festékkel színezve – fantáziadús kompozíciókat alkothatunk.

– Színes faleveleket is megszáríthatunk, melyekkel tovább ékesíthetjük a tálat, illetve szórakoztató közös program lehet a gyerekekkel, ha együtt felragasztjuk azokat egy sima befőttesüveg falára, és egy teamécsest helyezünk bele – tette hozzá Vessző Mónika, aki kézműves vállalkozást üzemeltet. – Nagyon népszerű a korábbi ikebanához hasonló, többnyire zöld színű vizes oázis, melybe élő virágokat szurkálhatunk, valamint annak szürkében kapható száraz megfelelője – természetesen száraz virágokból megalkotva. Remek párosítás például a szárított búza levendulával.

Minikertet is rendkívül egyszerűen készíthetünk saját magunk is őszi tálba vagy kaspóba. Ültethetünk bele kövirózsát vagy kaktuszt, mellé pedig helyezhetünk minitököt, gesztenye- vagy makkfigurát.

– Régi vázákra, deszkákra szalvétatechnikával applikálhatunk leveles mintákat vagy ősszel kapcsolatos idézeteket – folytatta Móni. – A tök óriási előnye, hogy sokáig eláll. Nem csak a halloween főszereplője lehet. Jól mutat kivájva, faragva vagy kettévágva és összeillesztve, ha élő vagy száraz virágot teszünk bele.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Erősítő gyógyteák

Erősítő gyógyteák

2021. 12. 01. | Köves Andrea

A téli időjárás beköszöntével elérkezett a teázás szezonja. A hideg évszakokban különösen népszerűek a gyógyteák, amelyek finomak és az egészségmegőrzésben is segítenek.