Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ízléses őszi dekoráció
Az erdei túrák során gyűjthetünk tobozt, makkot, gesztenyét és egyéb terméseket, melyekből fantáziadús kompozíciókat alkothatunk – mondta Vessző Mónika. Fotó: Filep István

Ízléses őszi dekoráció

| Madarász Réka | Zöld Sopron

A borongós őszi hangulatot vidámabbá varázsolja az ízléses dekoráció. Ráadásul az alapanyagra még óriási összegeket sem kell költenünk.

A nyári finomabb színek helyét ősszel már átveszik a lehulló falevelek árnyalatai: a barnák, a sárgák, a zöldek és a vörösek.

– Élő virágból készült csokraink népszerű alkotórésze a kékes-lilás iringó, a sóvirág, a változatos színekben fellelhető hortenzia és őszirózsa, valamint a napraforgó – tudtuk meg Braunmüller Edinától, egy soproni virágműhely tulajdonosától. – A kövirózsa nemcsak a sziklakertünket díszítheti sokáig, hanem jól mutat a virágcsokorban is.

Az erdei túrák során gyűjthetünk tobozt, makkot, gesztenyét és egyéb terméseket, melyekből – önmagukban vagy természetes festékkel színezve – fantáziadús kompozíciókat alkothatunk.

– Színes faleveleket is megszáríthatunk, melyekkel tovább ékesíthetjük a tálat, illetve szórakoztató közös program lehet a gyerekekkel, ha együtt felragasztjuk azokat egy sima befőttesüveg falára, és egy teamécsest helyezünk bele – tette hozzá Vessző Mónika, aki kézműves vállalkozást üzemeltet. – Nagyon népszerű a korábbi ikebanához hasonló, többnyire zöld színű vizes oázis, melybe élő virágokat szurkálhatunk, valamint annak szürkében kapható száraz megfelelője – természetesen száraz virágokból megalkotva. Remek párosítás például a szárított búza levendulával.

Minikertet is rendkívül egyszerűen készíthetünk saját magunk is őszi tálba vagy kaspóba. Ültethetünk bele kövirózsát vagy kaktuszt, mellé pedig helyezhetünk minitököt, gesztenye- vagy makkfigurát.

– Régi vázákra, deszkákra szalvétatechnikával applikálhatunk leveles mintákat vagy ősszel kapcsolatos idézeteket – folytatta Móni. – A tök óriási előnye, hogy sokáig eláll. Nem csak a halloween főszereplője lehet. Jól mutat kivájva, faragva vagy kettévágva és összeillesztve, ha élő vagy száraz virágot teszünk bele.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...