Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékonyság újborral
Molnár Tibor és a Vincellér Borbirtok idei három újbora. Fotók: Szita Márton

Kétévente új kezdeményezést támogat a Vincellér Borbirtok

Jótékonyság újborral

| Zöld Sopron

Idén a Várva Várt Alapítvány munkáját támogatja újborainak bevételéből a Vincellér Borbirtok.

A pince már korábban jótékonykodásba kezdett, az előző években a Soproni Madármentők Alapítványt segítette. Az együttműködés nagyon sikeres volt, azonban olyan sok megkeresést kapott más civil szervezetektől, hogy úgy döntött, mostantól kétévente új kedvezményezettet választ.

A Várva Várt Alapítvány célja, hogy a megfogant gyermekek a saját családjukban nőhessenek fel. A nehéz körülmények között élő édesanyákat igyekszik segíteni. Amennyiben az édesanya nem tudja vállalni a gyermek nevelését, a szülő kérésére olyan családokhoz adják örökbe, ahol valóban várva várják őket. Az alapítvány harmadik fontos feladata pedig a krízishelyzetek megelőzése a szexuális felkészítéssel.

– Nekünk, soproniaknak a kultúránk része a bor, a helyieknek ez fontos kérdés, büszkék vagyunk a borvidékünkre. Ezért is tartom nagy szónak, hogy egy ilyen ismert pince az ügyünk mellé áll – mondta Horváth Zsuzsa, az alapítvány soproni régiójának koordinátora.

Az idei újborok több szempontból is különlegesek a Vincellér Borbirtok számára.

– Jól alakultak a körülmények, így háromfajta újbort készítettünk a pincénél – mesélte Molnár Tibor. – A zenit finoman barackos, egzotikus gyümölcsökkel, ropogós savakkal, a rozénk idén vagány savú, szamócás, málnás zamatokkal. A vörös zweigelt részben fahordós érlelést kapott, amitől még fűszeresebb, a bogyós gyümölcsök mellett vanília és karamell színesíti a fiatalos vörösbort.

Kapcsolódó cikkek

Vezessünk óvatosan!

Vezessünk óvatosan!

2024. 02. 21. | Szilágyi Andrea

Sokáig nehéz volt eldönteni, hogy egy vadgázolás esetén kinek jár kártérítés. A nyáron életbe lépett szabályozás szerint, ha nem vadászati tevékenység...