Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújult a botanikus kert

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Egy szlovák–magyar együttműködésnek köszönhetően megújult a Soproni Egyetem Botanikus Kertje.

 A „Közös örökség, közös jövő – fák, határok nélkül” program keretében építették ki a tizenhat állomásos tanösvényt. A látogatók így már összesen 3,5 kilométer hosszan fedezhetik fel a kert értékeit. Jelentősen bővült a növényállomány: az amerikai, az ázsai, az üvegházi és a mediterrán gyűjtemény is számos új egyeddel gazdagodott. Mindezek mellett részlegesen felújították az üvegházat is. Ugyancsak a pályázat keretében vásároltak eszközöket, munkagépeket. A technikusok légifotókat készítettek a kertről, elvégezték a leltározást és új adatbázisokat is létrehoztak. A kertben dolgozó munkatársak és az egyetem hallgatói tanulmányút keretében látogatást tehettek a szlovákiai Kisiblye arborétumban.

A Soproni Egyetem a „Természetesen Veled” jelmondatának megfelelően azt tartotta szem előtt a növénygyűjtemény megújításakor, hogy a hallgatók és a látogatók a természeti értékek élményszerű megismerésével töltsenek el minél több időt a botanikus kertben.

Kapcsolódó cikkek

Bőséges gesztenyetermés

Bőséges gesztenyetermés

2021. 10. 20. | Madarász Réka

Az idei szelídgesztenye-termés átlagon felüli volt: nagy mennyiségben lehetett szüretelni szép, egészséges szemeket. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne lépjük túl a megengedett mértéket!