Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a meseösvény
A Hársfa Sori Tagóvoda Misi Mókus csoportosai már múlt héten kipróbálták a Boszorkány meseösvényt, amelyet most újított fel a TAEG Zrt. Fotó: Etzl Edgár

Megújult a meseösvény

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Felújították a 900 méter hosszú, 10 állomásos Boszorkány meseösvényt, amely a Károly-magaslati parkolótól vezet a kilátóig.

Az ösvény kezdőpontján, a mesebeli farönk házikónál dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta: a 2018-ban átadott ösvény eszközeinek állapota az időjárási viszonyok és a rongálások miatt megromlott, így szükségessé vált ezeknek a cseréje.

A felújított ösvény átadásán részt vett dr. Farkas Ciprián is, aki emlékeztetett: a belváros, az infrastruktúra, a Lövérek és a Soproni Parkerdő fejlesztésére 2015 márciusa óta van forrás, hiszen ekkor írták alá, Sopronban elsőként, a Modern Városok Program szerződését. – A város által finanszírozott korszerűsítéseket remekül kiegészítik a TAEG fejlesztései, a vállalat fontos szövetségese Sopronnak – tette hozzá a polgármester.

A TAEG Zrt. saját forrásból újította fel az ösvényt, amelyet rögtön ki is próbáltak a Hársfa Sori Tagóvoda Misi Mókus csoportjának tagjai. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...