Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a weboldal
Az új turisztikai weboldalt úgy alakították ki, hogy könnyen kezelhető, jól átlátható legyen a felülete, ugyanakkor sok információt és látványos fotókat találjanak az érdeklődők Fotó: Steiger

www.visitsopron.com: friss tartalom minden szinten

Megújult a weboldal

| P. Horváth László | Zöld Sopron

Új nevet, arculatot kapott városunk és térsége turisztikai weboldala. A www.visitsopron.com internetes oldalon hasznos információkat olvashatnak mind az idelátogatók, mind a helyi érdeklődők.

Teljes ráncfelvarráson esett át a korábbi turizmus.sopron.hu., a város turisztikai weboldala.

– A névválasztásnál arra törekedtünk, hogy a belföldi és a külföldi turisták esetében is jól csengő és könnyen megjegyezhető legyen. Így esett a választás a visitsopron.com-ra – mondta lapunknak Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Korában már kidolgoztunk egy stratégiát, egységes arculatot. Ehhez igazodva adjuk ki a kiadványainkat, illetve ennek szellemében alakítottuk át az internetes oldalunkat. Igyekeztünk egy könnyen kezelhető, jól átlátható felületet létrehozni. Átfogó képet mutatunk a turisztikai látványosságoktól kezdve a gasztronómián át, felölelve a kulturális eseményeket, aktív sportolási lehetőségeket, vendéglátást, illetve a zenei programokat is. Odafigyeltünk arra is, hogy hasznos és érdekes információkat kaphasson az érdeklődő. Sopron mellett a város vonzáskörzetének érdekességeire is kitértünk, hiszen így alkot egy összefüggő térséget. A városunkba érkező turisták mellett a helyiekre is gondoltunk, ugyanis sokan sétálnak, túráznak a közelben. Az általunk szervezett idegenvezetésekre már online is lehet regisztrálni.

Megtudtuk, a helyi ízek menüpont alatt regionális termelőket, helyi termékeket mutatnak be. Egy receptgyűjteményt is összeállítottak, amelyen keresztül a XVII–XIX. századi gasztronómia ismerhető meg. Mindezek mellett a jelenre is gondoltak, ugyanis a legnépszerűbb ételleírásokat a város ismert éttermeinek séfjei mutatják be.

– A tapasztalat szerint az emberek az utazási célpontok kiválasztásánál elsősorban már nem a szövegre, hanem a benyomásaikra hagyatkoznak – tette hozzá Kovács-Gazdag Nikoletta. – Ennek megfelelve számos hangulatos fotót, videót is elhelyeztünk az oldalon. Ezeket meglátva az ember kedvet kap, hogy felkeresse városunkat.

Az év honlapja

A www.visitsopron.com-ot is benevezték az év honlapja pályázatra, amelyen a turizmus kategóriában indulnak. Bizakodva várják az eredményhirdetést. Az alapok megvannak a jó szerepléshez, ugyanis 2014-ben a turizmus.sopron.hu lett az év honlapja.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...