Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult az autóspihenő
Megújult a brennbergi autóspihenő fatárolója, a tűzrakóhelyek és az esőbeálló, emellett a padokat és a játszótér elemeit újakra cserélték, a murvás területeket pedig feltöltötték. Fotó: Filep István

„Az erdő minden esetben kincs, vagyon és lehetőség”

Megújult az autóspihenő

| Szilágyi Andrea | Zöld Sopron

Tovább fejlődik Brennbergbánya: az elmúlt időszak út- és játszótér-felújításai után újjászületett az autóspihenő is, amelyet múlt kedden adtak át.

A Bánfalvi Óvoda Vörösbegy csoportja önfeledten vette birtokba a brennbergi autóspihenő játszóterét, miközben a Roth-technikum erdésztechnikus diákjai a tűzrakóhelyen főzték az ínycsiklandó szarvasgulyást. A területen megújult a fatároló és a tűzrakóhelyek, emellett a padokat és a játszótér elemeit újakra cserélték, a murvás területeket pedig feltöltötték.

Dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója örömmel avatta fel a megújult autóspihenőt. – Boldogsággal tölt el, hogy a soproni közösségnek méltó, élhető körülményeket teremthetünk. A barátokkal való közös főzések és kirándulások segíthetnek minket a kapcsolataink ápolásában, melynek egyik kiváló helyszíne az autóspihenő.

– Az erdő minden esetben kincs, vagyon és lehetőség – kezdte dr. Farkas Ciprián. – Fontos, hogy gyermekeinknek megmutassuk az erdőben rejlő lehetőségeket, hogy ne csak otthon üljenek a tévé és a tablet előtt. A városvezetés ezért is tartja fontosnak, hogy támogassa az efféle kezdeményezéseket, hogy a soproniak élvezhessék az erdő adta vagyont.

A polgármester hangsúlyozta: sok fejlesztés megvalósult az elmúlt években Brennbergbánya területén, melyek mind a brennbergiek, mind a soproniak életét könnyebbé tették.

– Ne szerénykedjünk: ez nem egy megújult, hanem egy teljesen új autóspihenő. Ezért is fontos, hogy nagy becsben tartsuk, és vigyázzunk rá – mondta Stöckert Tamás, a Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom településrészi önkormányzat elnöke. – Az ablakomból szoktam látni a tűzrakóhelyről felszálló füstöt, mely jól jelzi, hogy az autóspihenő méltán népszerű.

Az autóspihenő parkolóhelyeit kövekkel rakták körbe, hogy az autók ne állhassanak meg a zöld területen. Megújult az esőbeálló, valamint a sportpálya eszközeit is kicserélték.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Erdei találkozási pont

Erdei találkozási pont

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Felavatták a hétvégén a Károly-kilátóval szemben található Z-, azaz Zérókövet, amely a soproni természetjárók összetartozását jelképezi.

Virágos erkélyek

Virágos erkélyek

2024. 06. 12. | Madarász Réka

A növények amellett, hogy barátságosabbá teszik az erkélyünket, egyéb hasznot is hozhatnak: távol tarthatják a rovarokat, szúnyogokat. Viszont érdemes...