Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nyitva a komposztáló

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az előző évekhez hasonlóan a tavasz beköszöntével újraindul a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH Kft.) két szolgáltatása. Már megnyitott a komposztálótelep a Harkai úton, illetve áprilisban elindul a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés is.

Az STKH Kft. csokorba gyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat. A zöldhulladékgyűjtő zsákokba, illetve edényekbe fák és bokrok – maximum 5 centiméter átmérőjű – nyesedékeit, lenyírt füvet és lehullott leveleket tehetünk. Tilos azonban a zöldhulladék közé helyezni például földmaradékot, forgácsot, tuskót, nádat vagy konyhai hulladékot. A www.stkhu.hu honlapon található hulladéknaptárban lehet tájékozódni arról, hogy az egyes településeken az adott hónap melyik napján szállítják el a zöldhulladékot. A megadott gyűjtési napokon legkésőbb reggel 5 óráig kell kihelyezni a zsákokat vagy edényeket.

A zöldhulladék leadására évente hatszor van ingyen lehetőség a Harkai úti komposztálótelepen. Fontos tudni, egy alkalom nem osztható fel több fordulóra. A telepen levágott fű, falevél, avar és – maximum 20 centiméter átmérőjű – fanyesedék adható le, alkalmanként legfeljebb 300 kilogramm mennyiségben. Bővebb információ a www.stkh.hu/hirek oldalon érhető el.

Az áprilisi időpontok

A következő hónapban az alábbi időpontokban szállítja el a házak elé zsákokban kihelyezett zöldhulladékot az STKH Kft.: Bánfalva, Ibolya úti lakótelep, Brennbergbánya, Görbehalom: április 4., Lövérek: április 7., Sopronkőhida, Tómalom, Jánostelep, Golgota: április 12., Aranyhegy, Ravazd utcai lakótelep, Pihenőkereszt, Balfi utca, Belváros: április 13., Kurucdomb, Deák tér, Kőfaragó téri lakótelep: április 19., Virágvölgy, Jereván: április 20., Ágfalvi lakótelep: április 26.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...