Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Oázis a társasház udvarán
Horváth Katalin és Péteri Tímea társasházuk kertjében – megérdemelten vehették át a Virágos Sopronért környezetszépítő verseny első díját. Fotó: Pluzsik Tamás

Rendszeresen készítenek esküvői fotókat is a csodás kertben

Oázis a társasház udvarán

| Pluzsik Tamás | Zöld Sopron

Lakóközösség kategóriában a Szent György utca 1. – Városház utca 2. számú társasház nyerte a Virágos Sopronért versenyt. Horváth Katalin és Péteri Tímea évek óta gondját viseli, ápolja és gondozza a falakkal körülvett udvart.

Sopron önkormányzata évről évre kiírja a Virágos Sopronért környezetszépítő versenyt – a díjazottakat a közelmúltban köszöntötték a városházán. (Erről lapunkban is beszámoltunk: Virágos Sopronért, Soproni Téma, 2021. szeptember 15.)

– Negyven éve élek ebben a házban, és Péteri Tímea lakótársammal, barátnőmmel nagyon a szívünkön viseljük az egész ház sorsát, aminek talán a leglátványosabb része ez a csodaszép kert – kezdte Horváth Katalin. – Tíz évvel ezelőtt, ha nem is volt elhanyagolt, de közel sem így nézett ki ez az udvar. Abban az időben még itt lakott dr. Pécsi Őrs, az ő ötlete volt, hogy füvesítsük be az udvart, ez volt az első lépés.

Az udvarban, az írd és mondd százféle növény között olyan kertészeti ritkaság is megtalálható, mint a japánkertek egyik lenyűgöző megjelenésű díszfája, a bonszájként is előszeretettel nevelt japán juhar (Acer palmatum).

– Férjemmel valamivel több mint tíz éve költöztünk a házba, éppen akkor, amikor elkezdődött az udvar megújulása – folytatta Péteri Tímea. – Úgy indult, hogy a férjem elkezdte nyírni a füvet, majd azokat a növényeket, amiket más kidobott volna, mi Katival elültettük.

Az udvarban van egy ízléses pergola is, ahol egy alkalommal jó hangulatú, kerek évfordulós születésnapot ünnepelt az egyik lakó, de arra is volt példa, hogy japán turistacsoport csodálta meg a kertet, és kattogtatta a fényképezőgépeit, az pedig már többször is megesett, hogy a szomszédos városházáról az ifjú pár átjött, hogy Kati és Tímea birodalmában is készíttessen dekoratív esküvői fotókat.

Az első helyezésért a díjkiosztón ötvenezer forint értékű vásárlási utalványt vett át Katalin és Tímea, melyet, mint megtudtuk tőlük, természetesen a társasház kertjének szépítésére fordítanak. 

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...