Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Otthon, személyre szabva
Egy 91 négyzetméteres ház belsőépítészeti újragondolásáért kapta a rangos Az év lakberendezője díjat a soproni G.Design Belsőépítész Iroda.

A belsőépítészetben fontos a funkció és a design összhangja

Otthon, személyre szabva

| Győri-Varga Nóra | Zöld Sopron

A soproni G.Design Belsőépítész Iroda nyerte Az év lakberendezője díjat a szakma legrangosabb hazai megmérettetésén. A zsűri többek között a harmonikus stílust és az innovatív gondolkodásmódot is értékelte.

Az elmúlt év végén 18. alkalommal hirdette meg a Lakberendezők Országos Szövetsége Az év lakberendezője pályázatot, melyre soproni pályamunka is érkezett – és „otthon” kategóriában meg is kapta a szakmai fődíjat. – Egy 91 négyzetméteres ház belsőépítészeti újragondolását készítettük el – mondta Zsákai Gábor, a G.Design Belsőépítész Iroda ügyvezetője. – Olyan maszkulin otthon megalkotása volt a cél, ami főleg egyedi bútorokból áll, és egy mai, fiatal, egyedülálló férfi igényeit, ízlését kielégíti. A szürke, a fekete, a fa és a sötét márványos felületek uralkodnak benne.

A neves építészekből, belsőépítészekből, formatervezőkből álló zsűri pontozta a pályamunkák ötletességét, a harmonikus, következetes stílushasználatot, valamint az innovatív megoldásokat.


– A szakmánk egyre népszerűbb, az emberek kezdik megérteni, hogy ez nem egy „úri huncutság”. Azért dolgozunk, hogy az otthonuk az ő igényeikhez, szokásaikhoz és családmodelljükhöz igazodjon – folytatta Gábor. – Fontos, hogy a funkció és a design a legapróbb részletekig összhangban legyen, ezért jó, ha már az építkezés kezdetén bevonnak minket.

Zsákai Gábor hangmérnökként végzett, a G.Design megalapítása előtt kisebb fesztiválszínpadok üzemeltetésével, zenekarok hangmérnökeként tevékenykedett. – Nagyon szeretem ezt a munkát is, de az utóbbi időben a háttérbe szorult – folytatta. – Mivel átlag napi 12–14 órát dolgozom, a heti 1–2 nap szabadidőmet pihenéssel, sportolással, barátokkal töltöm.

Gábor belsőépítész irodáját 4 évvel ezelőtt alapította, de 3D modellezéssel, látványtervezéssel és belsőépítészettel már jó pár évvel korábban elkezdett foglalkozni. Számos vendéglátóegység, fogászati rendelő, szálloda arculatán dolgoztak már, és olyan neves cégekkel működtek együtt, mint a MÁV Zrt. vagy a Nestlé Hungária Kft. Sopronban például a Malmacska, az El Gusto és az Ottimo Burger Kebab Bár jegyzi kezük munkáját.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...