Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Pályázat elektromos biciklikre

| MTI | Zöld Sopron

Egymilliárd forintos keretösszeggel októberben pályázatot írnak ki elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

 A korábbiaktól eltérően ezúttal nem cégek és egyéb társaságok, hanem magánszemélyek juthatnak minisztériumi támogatáshoz. 

A különböző típusú és virágkorukat élő, úgynevezett e-bike-ok nagyon népszerűek napjainkban. A pályázatban a támogatás mértéke az elektromos kerékpár típusától függ, ennek megfelelően pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét lehet igényelni. A kormány célja a támogatással elsősorban a kerékpáros munkába járás segítése, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...