Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Parasztbarokk otthon
A felújításkor nagy hangsúlyt fektettek az eredeti stílusjegyek megőrzésére. Fotó: Filep István

Winkler Oszkár-díj: Felújított lakóház kapta az elismerést

Parasztbarokk otthon

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Fövényverem utca 29. szám alatti, teljesen felújított ház kapta az idei Winkler Oszkár-díjat.

– A Soproni Városszépítő Egyesület óvja az épített és a természeti környezetet, emellett egy nagyszerű mozgalmat is indított. Minden évben Winkler Oszkár-díjjal jutalmazza a kitűnő, kiemelkedő fejlesztéseket, épületeket–beruházásokat – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester az emléktábla avatásakor. – Köszönjük nekik ezt a missziót és a munkát. A tulajdonosoknak azt kívánjuk, hogy a jövőben leljék örömüket ebben a szép otthonban.

Dr. Józan Tibor, az egyesület elnöke hangsúlyozta: a Fövényverem utcában található felújított lakóház teljes mértékben megfelelt az egyesület által meghatározott alapelveknek.

– A ház parasztbarokk stílusban épült – mondta Horváth Rita tulajdonos. – A felújítás során a stílusjegyek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektettünk. A ház első tulajdonosa Eisenkölbl Jakob János kőművesmester volt, később pedig szőlőtermesztéssel foglalkozó emberek éltek itt.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Újabb példás felújítás, Soproni Téma, 2021. szeptember 22.), városunkban közel negyedszázados hagyomány, hogy a Winkler Oszkár-díjat Sopron városvédő szentje, Szent Mihály napján, szeptember 29-én helyezik el a díjazott épületen.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...