Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pénteken megnyitott az ideiglenes piac

Pénteken megnyitott az ideiglenes piac

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Szeptember elsejétől már az új helyen működik a soproni piac.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Költözik a piac, Soproni Téma, 2023. augusztus 30.), kialakították az Újteleki utcából a piac irányába nyíló ideiglenes piacteret.

A jelenlegi árusítók, üzlettulajdonosok és bérlők itt konténerekben és szabadtéri elárusítóhelyeken tudják kiszolgálni a vásárlókat. A vásárcsarnok építési munkái ősszel kezdődnek.


A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyén, a mellette lévő nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész készül. A jelenlegi piacteret vasbeton oszlopokon álló ragasztott fa tartószerkezettel, két oldalt üvegfallal fedik le, valamint új burkolatot és elárusítópultokat alakítanak ki. Felújítják a meglévő épületek homlokzatát, tetőszigetelését, lefedését és a vizesblokkokat is, valamint a piacot övező utak is új térkőburkolatot kapnak.

A fejlesztések kormányzati támogatásból, a Modern Városok Programban, mintegy 1,4 milliárd forintból valósulnak meg. A tervek szerint a munkákkal 2024 tavaszán végeznek. 


Kapcsolódó cikkek

Erdei találkozási pont

Erdei találkozási pont

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Felavatták a hétvégén a Károly-kilátóval szemben található Z-, azaz Zérókövet, amely a soproni természetjárók összetartozását jelképezi.

Virágos erkélyek

Virágos erkélyek

2024. 06. 12. | Madarász Réka

A növények amellett, hogy barátságosabbá teszik az erkélyünket, egyéb hasznot is hozhatnak: távol tarthatják a rovarokat, szúnyogokat. Viszont érdemes...