Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni Borzsongás

Soproni Borzsongás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Újabb rendezvénnyel népszerűsítik a soproni borokat – péntektől vasárnapig a Deák téren mutatkozik be 19 gazda, akiknek nedűit meg is lehet kóstolni. Az első Soproni Borzsongást koncertek, valamint gasztrocsemegék is színesítik.

Nagyszabású rendezvényre készül a Soproni Borút Egyesület – szeptember 23-án délután 4-kor a HofferSuli zenekarainak koncertjével kezdődik a program, amely egészen vasárnap estig tart. – Magyarország legősibb borvidékének 19 boros gazdájával invitáljuk önöket a soproni bor útjának bejárására – írták a szervezők. – Várjuk a bort szerető látogatókat, ismerjék meg a hagyományok ápolásának, valamint a modern borkészítés tudományának egyesüléseként megalkotott szép borokat, amelyeket már vagy szeretnek vagy szeretni fognak.


A Deák téren bemutatkozik a Bacskay Pince, a Bónis- Reitter Borászat, a Fényes Pince, a Gangl Borászat, a Hanyvári Borászat, a Hermann Pince, a Horváth Borászat, a Kocsis Borászat, a Lővér Pince, a Stubenvoll Pince, az Ottó Pince, a Puklusvin, a Steigler Pince, a Szalay Borászat, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Zachár Pince, a Vincellér Borbirtok, a Winelife Borászat, valamint a Szicsek Pálinka.

A Soproni Borzsongás programjában számtalan színpadi produkció is szerepel. Fellép a HELIT és TIMELESS, Kollár-Klemencz László triója, Ripoff Raskolnikov, Teddy Harpo, Hangácsi Márton, az Ötödik évszak és a Swing à la Django, de az érdeklődők részt vehetnek egy különleges borbemutatón is. Természetesen a helyszínen gasztrocsemegéket is lehet kóstolni. 


Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...