Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproni lehet a 2021-es év körforgalma

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Keresi az év körforgalmát a Magyar Közút Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület. A közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében hirdettek pályázatot.

Soproni, nyíregyházi, sarkadi, győri, pápai, tiszakécskei, jászapáti és budapesti helyszínek közül kerülhet ki a 2021-es „Év körforgalma”. Az online szavazás a közlekedési kultúra napja hivatalos facebook-oldalán (www.facebook.com/kozlekedesikulturanapja) zajlik, május 2-ig várják a voksokat. Minden lájk egy szavazatnak számít. Városunkból a Lackner Kristóf utca – Teleki Pál utca találkozásánál lévő körforgalomra lehet voksolni.

A Magyar Közút Zrt. és az egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira, és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választotta ki a legjobbakat.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...