Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szövetség a zöld célokért
Almási-Thomka Orsolya és Kónya Máté közösen vezeti a Zöld Kezek Szövetséget. Fotó: Németh Péter

Szövetség a zöld célokért

| Madarász Réka | Zöld Sopron

Egyesült két, Sopron „zöldítése” iránt elkötelezett szervezet. A Zöld Kezek Egyesület és a Zöld Sopronért Társaság azzal a szándékkal hozott létre közös szövetséget, hogy még hatékonyabban terjessze a környezettudatos szemléletet.

Az új egyesületet, a Zöld Kezek Szövetséget két társelnök vezeti ezentúl: Almási-Thomka Orsolya (a Zöld Kezek Egyesület korábbi elnöke) és Kónya Máté (a Zöld Sopronért Társaság korábbi elnöke) – ezzel is jelezve, hogy a közös cél érdekében egyesült két társaság tagjai mindenben egyenrangúak.

– Annak idején hiánypótló céllal hoztuk létre a Zöld Kezek Egyesületet – mesélte Orsi. – Azóta gyakran találkoztunk a Zöld Sopronért Társasággal. Úgy gondoltuk, logikusabb, célravezetőbb és fenntarthatóbb lenne, ha együtt dolgoznánk, hiszen az elképzeléseink hasonlóak, az eltéréseink pedig motiválóak. Mi plusz nézőpontokat kapunk a fiatalabb korosztálytól, és ez szerintem fordítva is így van.

A szövetség hatékonyabb működését a szervezők számának megduplázódása is elősegíti, hiszen a feladatokat jobban el tudják osztani. Közös erővel már nagyobb szabású rendezvényekben és közös pályázatokban gondolkodhatnak. Nem egymás konkurensei, hanem szövetségesek.

– A Zöld Kezek kezdeményezéseit visszük tovább, ugyanakkor kibővítjük a fiatalokat megcélzó, „zöld sopronos” programokkal, ugyanis szeretnénk minél több generáció életében jelen lenni – tette hozzá Máté. – A Zöld Kezek Egyesület korábbi ­Facebook-oldala megújult, és immár a Zöld Kezek Szövetség nevet viseli. Figyelembe vettük azonban azt is, hogy eddig mindketten meghatározott arculattal dolgoztunk, ezért az új eseményeket egyelőre a mi régi oldalunkon is megosztjuk.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...