Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Támogatás tetőjavításra,  -felújításra

Támogatás tetőjavításra, -felújításra

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Április 24-től támogatást igényelhet szinte bárki tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra, emellett felújításra, hő­­szigetelésre, új kazánra, fűtéskorszerűsítésre, ablakok cseréjére, kéményfelújításra is.

y tetőcsere komoly költséget jelent, ezért a legtöbben bele sem tud­nak vágni önerőből, akkor sem, ha egy nagy lakótömbről van szó. Őket is segíti az áprilisban induló program, amelynek keretében a tetőt érintő munkálatokra is lehet majd pénzt igényelni, akár lakásonként hét millió, egy családi ház esetében pedig akár tíz millió forintot. A támogatás kamatmentes hitel formájában valósul meg, melyet az MFB pontokon országszerte lehet igényelni.

A támogatást kérheti ma­­gyar­­országi lakóhellyel, adó­­­azonosító jellel rendelkező, cse­­lekvőképes, nagyko­rú természetes személy, aki az in­­gat­­lan (rész)tulajdonosa, és a kor­­szerűsítendő ingatlan a köl­­­­csönfelvevő állandó lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye. A kérvényezőnek mindössze 10 százalék önerőre van szüksége.

Az MKB pontok listája a www.mfbpont.hu oldalon, további részletek a www.palyazatfigyelo.info oldalon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...