Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavaszi virágözön
6000 palánta talált gazdára a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep településrészeken. Fotó: Pluzsik Tamás

Tavaszi virágözön

| Pluzsik Tamás | Zöld Sopron

Lassan virágba borul a város: a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat megtartotta virágosztási akcióját, a Sopron Holding pedig csaknem 110 ezer egynyári palántát ültet el a közterületeken.

Évekre visszatekintő hagyomány, hogy a Sopronkőhida–Tó­­malom–Jánostelep Településrészi Önkormányzat a tavasz beköszöntével a környék lakosainak egynyári virágpalántákat oszt szét, hogy azzal dekorálhassák, szebbé tehessék a környezetüket. Idén hatezer virágpalánta talált gazdára. 

Az esemény szervezője rend­­szeresen dr. Simon István al­­pol­­­gár­mester, a környék ön­­kor­­mány­­zati képviselője, a te­­le­­pü­­lésrészi önkormányzat el­­nöke, aki csütörtök délután is ott volt a virágosztás helyszínein, a sop­­ronkőhidai BV-lakótelepen, il­­let­­ve a tómalmi játszótéren. – Jó lát­­ni, hogy van igény a szépre, hogy ennyien szeretnék kulturáltabbá tenni a környezetüket – mondta dr. Simon István.

A virágpalánták szakszerű el­­ültetéséhez a helyszínen a Sop­­­ron Holding szakemberei is se­­gítséggel szolgáltak.

A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziójának munkatársai az őszi kiültetésből származó elvirágzott növényeket eltávolították, a közterületi vi­­rágágyásokat pedig fekete föld feltöltésével készítik elő az ültetéshez. A városban 42 virágágyás mintegy 3300 négyzetméterére 108.595 darab, 116 különböző fajtájú palántát telepítenek.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...