Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kukahíradó

Ügyintézés extra

| Zöld Sopron

Az elmúlt hetekben sorra bemutattuk közelebbről is a háztartási hulladékkezelés megszokott formáit és a hozzájuk kapcsolódó szabályokat. Nem feledkeztünk meg azonban a ritkábban előforduló esetekről sem, amelyek intézésére csak időnként kell felkészülnünk.

A települési önkormányzat által kijelölt üdülőövezetekben lehetősége van a mindenkori hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjnak csak a felét fizetni az ingatlan után, viszont ennek fejében csak az év egyik részében biztosítja az STKH a hulladék rendszeres elszállítását. Az április 1-jétől szeptember 30-ig tartó időszakban minden hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vehet ezért a díjért. Természetesen lehetősége van akár egy, akár több hónappal hosszabb idejű szerződés megkötésére az üdülőövezetekben található ingatlanok esetében is.

Szintén ide tartoznak a lakatlan ingatlanok is, amelyeknek bejelentése esetén a hulladék ingatlantól való elszállítása szünetel. Lakatlanságot bejelenteni legalább egy hónap, legfeljebb 1 év időtartamra lehet.

Több szolgáltatás igénybevételére akkor van szükség, ha egy háztartásban többlet kommunális vagy szelektív hulladék keletkezik. Ha ez csupán egy-egy alkalommal fordul elő, akkor érdemes a kommunális többlethulladék számára STKH logóval ellátott zsákot vásárolni. A szelektív többlethulladék bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető.

Ha a kommunális edény űrtartalma folyamatosan kevésnek bizonyul, akkor a megoldás egy nagyobb kuka vásárlása vagy bérlése. Többletszolgáltatás igénybevételére van szükség akkor is, ha a kukát azért nem ürítették, mert az ingatlan használója nem húzta ki időben. A pótürítés ekkor bejelentés után, felár ellenében történik.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...