Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zöld hírek

| Zöld Sopron

Hírek röviden.

20 éves a PANFA

Sopronban tartotta 20 éves jubileumi rendezvényét a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA). Hazánk legrégebben működő szakmai hálózata, emellett a Nyugat-Dunántúl első akkreditált innovációs klasztere. A kerek évforduló alkalmából rendezett találkozón a faipari ágazati szereplők mellett a Pénzügyminisztérium és a Soproni Egyetem képviselői is részt vettek. A rendezvénynek a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontja adott otthont.

Csemeték a Hősi temetőben

Hét bükkfa csemetét ültetett el a kipusztult fák helyére a Rotary Pannónia Club szombaton a sopronbánfalvi Hősi temetőben. A helyszín és a fafaj kiválasztásában a Soproni Városszépítő Egyesület segítette a jótékonysági klubot.

A kedvenc kilátó és turistaház

A soproni Roth Turistaház és a fertőbozi Gloriette-kilátó is szerepel az év turistaháza és az év kilátója szavazáson a legjobb tíz között. Az Aktív Magyarország facebook-oldalán lehet voksolni a kedvenc helyszínekre. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...