Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Etzl Edgár cikkei

Növelik a támogatást

Növelik a támogatást

2022. 01. 12. | Etzl Edgár

Idén megduplázódik a babakötvény éves befizetései után járó állami támogatás legmagasabb összege. Akik évi 120 ezer forintot tesznek félre, a magas kamat mellett 12 ezer forint állami támogatást is kapnak.

Búcsú az ünnepektől

Búcsú az ünnepektől

2022. 01. 12. | Etzl Edgár

Bár hagyományosan vízkeresztkor szokás leszedni a karácsonyfát, bizony vannak családok, ahol az ünnepi dísz még 1–2 héttel, akár hónappal tovább is ott marad a szobában. Írásunkban összegyűjtöttük, hogy hol lehet leadni a fenyőket.

Polgári zenélés közösen

Polgári zenélés közösen

2022. 01. 12. | Etzl Edgár

A tavalyi év végén mutatkozott be a Lenck-villa Kamaraegyüttes, amelynek születéséről és terveiről egyik alapítójával, Dárdai Árpád nyugalmazott karnaggyal, a Soproni Múzeum munkatársával beszélgettünk.

Segítség a babavárásban

Segítség a babavárásban

2021. 12. 22. | Etzl Edgár

A Messiás születését megjövendölték a próféták: bár egyszerű jászolban kellett megszületnie, a kis Jézust és családját napkeleti bölcsek és pásztorok keresték fel, akik ajándékokkal halmozták el. A családok, akik máshonnan nem kapnak segítséget, ma a Várva Várt Alapítványra is számíthatnak.

Biztonságos ünnepek

2021. 12. 22. | Etzl Edgár

Adventi gyertya, karácsonyfaizzó, csillagszóró és tűzijáték – számos eszköz, mely tüzet okozhat az ünnepek alatt. A szakember segítségével összegyűjtöttük, mire kell figyelni, hogy biztonságban teljen az év vége.

Közös védekezés

Közös védekezés

2021. 12. 16. | Etzl Edgár

Mi sem egyszerűbb az ünnepek alatt, mint kirakni az erkélyre, a folyosóra a halászlevet, ha tele a hűtő. Ez viszont rendkívül balesetveszélyes, hiszen a gyanútlan szomszédok a félhomályban áteshetnek a láboson...

Megújult a kormányhivatal

Megújult a kormányhivatal

2021. 12. 08. | Etzl Edgár

Elkészült a megyei kormányhivatal és a soproni járási hivatal épületének belső felújítása. A Fő téren található volt megyeházán mintegy 880 négyzetméter alapterületen történtek fejlesztések.