Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Huszár Judit cikkei

Fotókon mesélő múlt

Fotókon mesélő múlt

2022. 01. 19. | Huszár Judit

Láthattuk a múzeumok éjszakáján, a TIT-ben, a Jerevánon és a Lövérekben – szinte minden, helytörténeti szempontból izgalmas program vendége Bolodár Zoltán. A Soproni Múzeum fotóarchívumának vezetője nemcsak képeket „mutogat”, hanem történelmi kalandozásra is visz minket.

A zene simogatja a lelket

A zene simogatja a lelket

2021. 12. 22. | Huszár Judit

Kórust szervezett az idősotthonban, ülőtánccal mozgatja meg a szépkorúakat, szabadidejében pedig szenior örömtáncot oktat. Bartok Ildikó hétköznapjait áthatja a segítés, amelyben a legfőbb eszköze a zene.

Fa Nándor: az alkotás motivál

Fa Nándor: az alkotás motivál

2021. 12. 16. | Huszár Judit

Állnak a vízben a cölöpök, amelyeket egyre több helyen úszómóló köt össze – jól halad az északi kikötő építése a Fertő-parton. – Az a célunk, hogy a munkánk során a lehető legkisebb beavatkozást tegyük a tó életébe – mondta lapunknak a kikötőt építő Fa Nándor.

Az út maga

2021. 12. 08. | Huszár Judit

Tegnap újra megnéztem Simonyi Balázs Ultra című filmjét. Kétszer már láttam, de nem tudok vele betelni. És ahogy egyre többször nézem, úgy sírok is rajta egyre többet. Szentimentálisabb lettem az elmúlt években? Lehet. Vagy csak jobban megérintenek a történetek, jobban át tudom élni őket, több párhuzamot fedezek fel a saját életem és más sorsok között? Ez is egy lehetséges válasz.

Átadták a parkolóházat

Átadták a parkolóházat

2021. 12. 08. | Huszár Judit

– Sorsszerű, hogy a népszavazás centenáriumán milyen óriási fejlesztések történnek Sopronban – mondta az Árpád utcai parkolóház átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester. A soproniak egy hete használhatják az új épületet, amelyben egyszerre 235 autó tud parkolni.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.

Átadták a parkolóházat

Átadták a parkolóházat

2021. 12. 01. | Huszár Judit

– Sorsszerű, hogy a népszavazás centenáriumán milyen óriási fejlesztések történnek Sopronban – mondta az Árpád utcai parkolóház átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester. A soproniak mától használhatják az új épületet, amelyben egyszerre 235 autó tud parkolni.

A gyilkos bika és társai

A gyilkos bika és társai

2021. 11. 24. | Huszár Judit

Tavaly 11 fiatal halt meg csak a bika nevű szintetikus drogtól Magyarországon. Az illegális szerekhez ma már bárki könnyedén hozzájuthat – a szakemberek egyöntetűen a megelőzésre hívják fel a figyelmet.

Fókuszban a családok

Fókuszban a családok

2021. 11. 17. | Huszár Judit

Több mint 1,9 millió ember összesen 600 milliárd forintot kap jövő februárban – a kormány korábban bejelentette, hogy a gyermeket nevelő családok visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadót. A soproni érintetteket is megkérdeztük, hogy mit szólnak a támogatáshoz.

Jótékonysági licit

Jótékonysági licit

2021. 11. 17. | Huszár Judit

15 fotós, 4 küldetés, 1 cél – ezt a mottót választották jótékonysági licitjüknek a művészek, akik nehéz helyzetben lévő családoknak és soproni állatvédőknek is gyűjtenek.