Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Huszár Judit cikkei

Újabb megvalósult álom

Újabb megvalósult álom

2021. 06. 30. | Huszár Judit

– Sopron nem álmodja az életét, hanem éli az álmait – mondta az új uszoda átadásakor dr. Farkas Ciprián polgármester. Vasárnap vehették birtokba a soproniak a Lőver Uszodát, amely a magyarországi sportuszodák között a Duna Aréna után a második legnagyobb befogadóképességű és alapterületű.

Kacskaringós utak

Kacskaringós utak

2021. 06. 30. | Huszár Judit

Lencsés Roland képe lett június hónap fotója. Mint arról már olvashattak, a Soproni Téma pályázatot írt ki, az elmúlt hetekben Kacskaringós utak címmel vártuk olvasóink képeit.

Búcsúzik a „mannafa”

Búcsúzik a „mannafa”

2021. 06. 23. | Huszár Judit

El kell búcsúznunk a Lenck-villa kertjében lévő több mint százéves magaskőristől. A fa az elmúlt években teljesen elveszítette stabilitását, az egész törzse végigrepedt, ráadásul a kártevők is megtámadták. Veszélyessé vált, ezért hamarosan kivágják.

Élő emlékek

2021. 06. 16. | Huszár Judit

Felújították osztályfőnökük síremlékét, majd díjat alapítottak az 1962-ben a József Attila Leánygimnáziumban végzett egykori diákok.

Tanuljunk a múltunkból!

Tanuljunk a múltunkból!

2021. 06. 09. | Huszár Judit

Óriási sikert ért el a Széchenyi-gimnázium diákja – Bodnár Mihály 370 induló közül lett első az országos történelemversenyen. A hetedikes fiú fordulóról fordulóra javított helyezésén, a végső győzelem őt is meglepte.

Gyermekeink mosolya

Gyermekeink mosolya

2021. 05. 26. | Huszár Judit

Prájczer Péter képe lett május hónap fotója. Mint arról már olvashattak, a Soproni Téma pályázatot írt ki, az elmúlt hetekben Gyermekeink mosolya címmel vártuk olvasóink képeit.

Karcsapásnyira a jövő

Karcsapásnyira a jövő

2021. 05. 26. | Huszár Judit

A soproni sportolók már alig várják, hogy birtokba vegyék az új uszodát. A létesítmény terheléses próbaüzeme a napokban kezdődik. Ha minden a tervek szerint halad, akkor június végén nyitja meg kapuit a Lőver Uszoda.

Az oltás csapatmunka

Az oltás csapatmunka

2021. 05. 19. | Huszár Judit

„Békeidőkben” általában sétáló, futó, bicikliző emberekkel találkozunk a Lövérekben. Az utóbbi hónapokban megváltozott a szanatórium környéke... Március 7. óta több mint 50 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adtak be a Várisi úti rehabilitációs intézetben.

„Ne dobd oda az életed!”

„Ne dobd oda az életed!”

2021. 05. 12. | Huszár Judit

Egy ötödikes fertődi lány rajzát rakja ki 27 soproni és környékbeli iskolába a Soproni Rendőrkapitányság. A plakáttal a kábítószerek veszélyeire hívják fel a figyelmet – nagyon érzékletesen.