Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köves Andrea cikkei

Fermentált finomságok

Fermentált finomságok

2021. 04. 07. | Köves Andrea

Egyre népszerűbb a zöldségek, gyümölcsök fermentálása, azaz erjesztése, amellyel különleges, izgalmas ízvilágot érhetünk el, ráadásul az immunrendszerünket is erősítjük.

Online a lehető legjobban

Online a lehető legjobban

2021. 04. 07. | Köves Andrea

Tavaly márciustól teljesen új, szokatlan tanulási forma váltotta fel az eddigi iskolai hétköznapokat. Az online oktatás nem kis kihívás elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket egyaránt.

Tudatosabb soproniak

Tudatosabb soproniak

2021. 04. 07. | Köves Andrea

A környezettudatos vásárlási kultúra kialakítását tűzte ki céljául a Sopronban elsőként megnyílt csomagolásmentes bolt. Az elmúlt egy év tapasztalatai nagyon kedvezőek.

Az állat nem játék!

2021. 03. 31. | Köves Andrea

Húsvétkor sok szülő szeretné megörvendeztetni gyerekét élő nyúllal. A szakember arra figyelmeztet, hogy csak akkor döntsünk így, ha előtte alaposan felkészültünk a nyuszitartásra!

Szeretnék visszakapni az ölelést

2021. 03. 24. | Köves Andrea

Folyamatosan tart a koronavírus elleni védőoltások beadása a Soproni Gyógyközpontban és a soproni háziorvosi rendelőkben. Vajon miképpen viszonyulnak a vakcinához az itt élők? – erre a kérdésre kerestük ismét a választ.

Palántanevelés házilag

Palántanevelés házilag

2021. 03. 17. | Köves Andrea

Egyre népszerűbb az otthoni palántanevelés, amelynek a legnagyobb előnye, hogy sokkal ellenállóbbak lesznek a növények, hiszen akkor kerülnek ki a szabadba, amikor már edzettebb fejlődési szakaszban vannak.