Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

MTI cikkei

A magyar parasport aranycsapata volt az idei

2021. 09. 08. | MTI

Vasárnap este kialudt a láng Tokióban, ezzel véget ért a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amelyet Magyarország 7 arany-, 5 ezüst-, 4 bronzéremmel zárt.

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

2021. 07. 19. | MTI

Átadták a fertődi Esterházy-kastély csaknem kétmilliárd forintból felújított nyugati szárnyát, amelyben három kiállítás, az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, valamint az Idővonzatok – Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata kapott helyet.

Orbán Viktor: Augusztus 1-től lehet felvenni a harmadik oltást

2021. 07. 19. | MTI

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is közzétett egy ezzel kapcsolatos szkeptikus állásfoglalást. Félni azonban nem kell ettől, a kormány ugyanis lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét, de azt ajánlják, hogy a második oltás után teljen el négy hónap, és a háziorvosok szükség esetén ettől eltérhessenek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

További enyhítések

2021. 07. 06. | MTI

Nem kell maszkot hordani, kivéve a kórházakban és szociális intézményekben. Az 5,5 millió beoltott után tett engedmény óriási változást hozott az emberek életében. Sokan munkájuk kapcsán akár napi 10 órát is kénytelenek voltak maszkban tölteni.