Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

sopronmedia.hu cikkei

Litván újságírók Sopronban

2021. 07. 26. | sopronmedia.hu

Mintegy 18 litván újságíró érkezett Sopronba egy Magyarországot bemutató cikksorozat kapcsán. Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere személyesen fogadta a külföldi sajtó munkatársait a városházán.

Elektromos autóbusz Sopronban

Elektromos autóbusz Sopronban

2021. 07. 19. | sopronmedia.hu

Augusztus 6-ig próbálhatják ki ingyenesen a soproniak a zöld buszt, mely a kormány demonstrációs mintaprojektjének keretén belül érkezett városunkba. A soproniak ezáltal bepillantást nyerhetnek a zöld jövőbe, hisz 2022 után a 25 ezer fő feletti városokban az új városi buszoknak elektromos járműveknek kell lenniük.

Átadták a város rangos kitüntetéseit

Átadták a város rangos kitüntetéseit

2021. 07. 02. | sopronmedia.hu

A járványhelyzet miatt elmaradt a város kitüntetések átadása 2020-ban. A június 24-i közgyűlésen döntöttek róluk, szombaton délelőtt pedig ünnepélyes keretek között adták át az elismeréseket a Fő téren. Az ünnepségen dr. Farkas Ciprián polgármester úgy fogalmazott: a kitüntetettek hivatásukkal, szorgalmukkal példát mutatnak a következő generációk számára is.

A tisztább környezetért

2021. 06. 02. | sopronmedia.hu

A tómalmi közösség tagjainak felajánlásából – az önkormányzattal egyeztetve – tíz hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki a közelmúltban a tó köré. A szemetet a Sopron Holding Zrt. szállítja majd el.

Sikeresen zárult a jótékonysági ételosztás

Sikeresen zárult a jótékonysági ételosztás

2020. 12. 28. | sopronmedia.hu

Sopron egyik legnagyobb összefogása vette kezdetét december 24-én. A nagycsaládosok, rászorulók, nélkülözők számára előzetes regisztrációt követően melegételt és tartós élelmiszer csomagokat adtak át a Kossuth Lajos utca 10. udvarán felállított sátorban.

Jótékonysági akció

Jótékonysági akció

2020. 12. 25. | sopronmedia.hu

Naponta 300 adag meleg ételt és tartós élelmiszert vehetnek át a rászorulók, nagycsaládosok, és nélkülöző családok a Soproni Szociális Intézmény udvarán felállított sátorban.

Az épülő uszodát látogatták meg a táborozó gyerekek

Az épülő uszodát látogatták meg a táborozó gyerekek

2020. 08. 06. | sopronmedia.hu

Környezettudatosság, önkéntesség, ökológiai lábnyom - ezen fogalmak jelentésével ismerkedhetnek meg a felső tagozatos fiatalok a Soproni TIT nyári táborában. Idén a Modern Városok Program kivitelezési munkáiba is bepillantást nyerhettek a gyerekek, személyesen figyelhették meg az új, épülő uszoda munkálatait.