Nagycenk nemzeti zarándokhely lehet

| Pluzsik Tamás

Átadták a nagycenki Széchenyi-kastély több mint 3 milliárd forintból felújított épületegyüttesét és a hozzá kapcsolódó turisztikai fejlesztéseket, egyúttal csütörtökön újra megnyílt a megújult, a Széchényieket bemutató állandó kiállítás is.

December 14-én, a hűség napján adták át, három éven át tartó fejlesztés után, a nagycenki Széchenyi-kastélyt.

– A kastély renoválása magától értetődő nemzeti kötelesség volt – hangsúlyozta megnyitó beszédében Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára.

– Bízom benne, hogy a most átadott múzeumkastély hamarosan nemzeti zarándokhellyé is válik – fogalmazott Oláh Zsanett, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint a térség polgármestereivel együtt dr. Farkas Ciprián soproni polgármester is.

A rekonstrukciós munkálatok során az Öregkastélyt, a Széchenyi-szárnyat, a Virágházat, a Pandúrházakat, valamint a kastélyparkot is rekonstruálták, valamint megújult a Széchenyi Istvánt mint államférfit és mint magánembert is bemutató tárlat. 

Tekintse meg kvízünket!

Betöltés…
Teljes verzió