Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagycenk nemzeti zarándokhely lehet
Nemcsak a nagycenki Széchenyi-kastély épülete, de az abban lévő kiállítás is megújult. Fotó: Pluzsik Tamás

Nagycenk nemzeti zarándokhely lehet

| Pluzsik Tamás | Panoráma

Átadták a nagycenki Széchenyi-kastély több mint 3 milliárd forintból felújított épületegyüttesét és a hozzá kapcsolódó turisztikai fejlesztéseket, egyúttal csütörtökön újra megnyílt a megújult, a Széchényieket bemutató állandó kiállítás is.

December 14-én, a hűség napján adták át, három éven át tartó fejlesztés után, a nagycenki Széchenyi-kastélyt.

– A kastély renoválása magától értetődő nemzeti kötelesség volt – hangsúlyozta megnyitó beszédében Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára.

– Bízom benne, hogy a most átadott múzeumkastély hamarosan nemzeti zarándokhellyé is válik – fogalmazott Oláh Zsanett, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint a térség polgármestereivel együtt dr. Farkas Ciprián soproni polgármester is.

A rekonstrukciós munkálatok során az Öregkastélyt, a Széchenyi-szárnyat, a Virágházat, a Pandúrházakat, valamint a kastélyparkot is rekonstruálták, valamint megújult a Széchenyi Istvánt mint államférfit és mint magánembert is bemutató tárlat. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...