Atlétikasikerek a diákolimpián

| Munkatársunktól

Országos döntőbe jutottak a diákolimpia ügyességi és váltó csapatbajnokságában az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola fiataljai.

A magasugrásban a 10–14 éves korosztályt képviselő Szabó Alicia, Nagy Nelly, Kiss Viktória, Kocsis Anna, Stifter Luca összeállítású csapat a Győrben rendezett területi versenyen első helyen végzett. Ezzel jogot szereztek arra, hogy a Szolnokon rendezett országos döntőben is megmérettessék magukat.

– Mi egy kisebb oktatási intézmény vagyunk, az iskolába mindössze 140 gyermek jár – kezdte Csátaljayné Áder Patrícia, az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola testnevelő tanára. – Ezek az intézmények általában a kisiskolák számára kiírt megmérettetéseken indulnak csak el. A győri verseny viszont a normál területi diákolimpia volt, amelyen a lányok a megyei nagy iskolák csapatait megelőzve szerezték meg az első helyet, ez óriási eredménynek számít nekünk. A csapat felkészítő tanára Nyikos Tivadar, neki nagyban köszönhető, hogy aranyérmet sikerült szerezni egy ilyen rangos versenyen.

A győri megmérettetésen nem ez volt az egyetlen sikere a vácis diákoknak: súlylökésben a lány- és fiúcsapat is 3. helyezést ért el.

– Az iskola épületét tavaly adták át, elkészült egy minden igényt kielégítő tornacsarnok is – tette hozzá Csátaljayné Áder Patrícia. – Így a körülmények már adottak ahhoz, hogy az ágfalvi iskola diákjai is ilyen kiemelkedő sikerek részesei legyenek.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Betöltés…

Teljes verzió