Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Atlétikasikerek a diákolimpián
Az ágfalvi iskola magasugró csapata, Szabó Alicia, Nagy Nelly, Kiss Viktória, Kocsis Anna, Stifter Luca a diákolimpia országos döntőjébe jutott.

A fiatalok a szolnoki országos döntőben is szerepelnek

Atlétikasikerek a diákolimpián

| Munkatársunktól | Sport

Országos döntőbe jutottak a diákolimpia ügyességi és váltó csapatbajnokságában az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola fiataljai.

A magasugrásban a 10–14 éves korosztályt képviselő Szabó Alicia, Nagy Nelly, Kiss Viktória, Kocsis Anna, Stifter Luca összeállítású csapat a Győrben rendezett területi versenyen első helyen végzett. Ezzel jogot szereztek arra, hogy a Szolnokon rendezett országos döntőben is megmérettessék magukat.

– Mi egy kisebb oktatási intézmény vagyunk, az iskolába mindössze 140 gyermek jár – kezdte Csátaljayné Áder Patrícia, az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola testnevelő tanára. – Ezek az intézmények általában a kisiskolák számára kiírt megmérettetéseken indulnak csak el. A győri verseny viszont a normál területi diákolimpia volt, amelyen a lányok a megyei nagy iskolák csapatait megelőzve szerezték meg az első helyet, ez óriási eredménynek számít nekünk. A csapat felkészítő tanára Nyikos Tivadar, neki nagyban köszönhető, hogy aranyérmet sikerült szerezni egy ilyen rangos versenyen.

A győri megmérettetésen nem ez volt az egyetlen sikere a vácis diákoknak: súlylökésben a lány- és fiúcsapat is 3. helyezést ért el.

– Az iskola épületét tavaly adták át, elkészült egy minden igényt kielégítő tornacsarnok is – tette hozzá Csátaljayné Áder Patrícia. – Így a körülmények már adottak ahhoz, hogy az ágfalvi iskola diákjai is ilyen kiemelkedő sikerek részesei legyenek.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.