Bizakodó focidrukkerek

| Molnár Zoltán

Elrajtolt az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. Az SC Sopron már két mérkőzésen van túl, mindkettő fájó soproni vereséggel zárult. Megkérdeztük a szurkolókat, hogy mire számítanak.

Olyan drukkereket szólaltattunk meg, akik szívéhez már hosszú évek óta közel áll a soproni labdarúgás és az SC Sopron.

– Mi volt az eddigi legnagyobb sportélményetek a soproni labdarúgással kapcsolatban?

– Pető Norbert: Kiskorom óta a szívem a soproni labdarúgásé. Rengeteg mérkőzést tudnék kiemelni, ami nagyon szép emlék, de ezek közül a Matáv FC Sopron feljutása az NB I-be és a 2005-ös Magyar Kupa-győzelem a legemlékezetesebbek számomra.

– Schöll Ádám: A sport régóta jelen van az életemben, mindig is a foci állt a legközelebb hozzám. Legnagyobb élményem nekem is az FTC elleni Magyar Kupa-győzelem volt, melyet élőben szurkolhattam végig.

– Az SCS első NB III-as szezonja nagyon sikeres volt. Miben láttátok a kimagasló szereplés kulcsát?

– P. N.: Egy remek csapat alakult ki, idővel a szurkolók és a csapat is egymásra találtak, ami az egyik kulcs volt szerintem.

– S. Á.: Azt gondolom, az elmúlt szezon sikere a csapategységnek volt köszönhető. A szurkolók is a csapat mögé álltak, idegenbe is gyakran utaztak, így talán a sikerből ők is kivették a részüket.

– Az őszi szezonban az eredmények jóval elmaradtak az egy évvel ezelőttitől. A tavasz végére milyen teljesítménnyel lennétek elégedettek?

– S. Á.: Idén nem lehet más a fő cél, mint a bennmaradás. Én bízom a csapatban, teljes erőbedobással, lépésről lépésre kell kiharcolnunk ezt. Minden további eredmény bónusznak tekinthető.

– P. N.: A cél egyértelmű: bent kell maradni a csapatnak! Bücs Zsolt személyében egy nagyon jó edzőt sikerült megszereznie a klubnak. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal megindulunk felfelé, és meglesz a biztos bennmaradás.

A hétvégén a sereghajtó Andráshida SC otthonába látogat a csapat. Az őszi mérkőzésen 1–0-s soproni győzelem született. Az összecsapást február 27-én, vasárnap 14 órakor rendezik Zalaegerszegen.

Sérülés: A vasárnapi mérkőzés 6. percében megsérült a soproni Koronczai Benjámin, aki rövid időre a pályán eszméletét vesztette. A játékost a helyszíni elsősegély után azonnal a Soproni Gyógyközpontba szállították. Enyhe agyrázkódást, szembevérzést, illetve lábujjtöréseket szenvedett. Koronczai Benjámint már hazaengedték, de gyógyulása több hétig tarthat. 

Teljes verzió