Bronzesélyes Sportdarázs

| Rázó László

A hatcsapatos rájátszás harmadik helyén szerepel, és minden valószínűség szerint bronzérmes helyen is végez az idei szezonban a Sport­darázs–SMAFC női kosárlabdacsapata.

A hölgyek amatőr bajnokságában induló együttes számára az idén megváltoztak a részvétel feltételei: a kosárlabdaszövetség döntése értelmében területi alapon játszották az alapszakasz mérkőzéseit. Piros, fehér és zöld csoportot alakítottak ki, a Sportdarázs a „fehér” csoportba került, ez azt jelentette, hogy dunántúli vagy budapesti ellenfelek vártak a soproni együttesre.

– Ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba, a tízcsapatos csoport első vagy második helyén kellett végeznünk – mondta Bakó Patrícia, aki aktív játékosként csapatkapitány, emellett az együttes technikai vezetője is. – Ez sikerült, hiszen a Csata DSE mögött másodikak lettünk, így következhetett a rájátszás, amely jelenleg is zajlik. Harmadik pozícióban vagyunk, és kisebb csodának kellene ahhoz történnie, hogy ne ez legyen a végeredmény is, nagyjából tehát garantált a bronzérem a B csoportban.

A csapat szakmai munkáját Srdan Radulovic irányítja. A Sportdarázs együttesében többségében fiatal, U18-as korosztályú játékosok szerepelnek néhány tapasztalt, rutinos kosárlabdázóval kiegészítve.

– Úgy érzem, jó eredménynek számít ez a harmadik helyezés – folytatta Bakó Patrícia. – Főleg úgy, hogy a rájátszásban már eléggé nehéz volt összeegyeztetni a szintén play offot játszó U18-as csapattal a mérkőzéseinket. Az első helyen végzett együttes jut fel az A csoportba. Ugyanakkor idén az az érdekes helyzet alakult ki, hogy sem az előttünk végző Csata DSE, sem a TFSE-MTK együttese, sem pedig a Sportdarázs nem akar felkerülni, hiszen mindhárom csapatnak van profi együttese a legmagasabb osztályban.

A csapatkapitány szerint érezhető a különbség az NB I. A csoport és az amatőr második vonal között. Ugyanakkor a fiatal játékosoknak jót tesz, hogy felnőttekkel kosárlabdázhatnak. Van olyan csapat is az amatőr bajnokságban, amely kivétel nélkül felnőtt korú kosárlabdázókból áll. A rutinszerzés miatt kiemelt jelentőségű egy fiatal játékos pályafutásában, hogy az ilyen együttesek ellen is éles mérkőzéseket játsszon.

Teljes verzió