Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bronzesélyes Sportdarázs
A Sportdarázs együttesében többségében fiatal, U18-as korosztályú játékosok szerepelnek néhány rutinos kosárlabdázóval. Fotó: Németh Péter

A fiatal játékosoknak jót tesz, hogy felnőtt mezőnyben kosárlabdázhatnak

Bronzesélyes Sportdarázs

| Rázó László | Sport

A hatcsapatos rájátszás harmadik helyén szerepel, és minden valószínűség szerint bronzérmes helyen is végez az idei szezonban a Sport­darázs–SMAFC női kosárlabdacsapata.

A hölgyek amatőr bajnokságában induló együttes számára az idén megváltoztak a részvétel feltételei: a kosárlabdaszövetség döntése értelmében területi alapon játszották az alapszakasz mérkőzéseit. Piros, fehér és zöld csoportot alakítottak ki, a Sportdarázs a „fehér” csoportba került, ez azt jelentette, hogy dunántúli vagy budapesti ellenfelek vártak a soproni együttesre.


– Ahhoz, hogy bejussunk a rájátszásba, a tízcsapatos csoport első vagy második helyén kellett végeznünk – mondta Bakó Patrícia, aki aktív játékosként csapatkapitány, emellett az együttes technikai vezetője is. – Ez sikerült, hiszen a Csata DSE mögött másodikak lettünk, így következhetett a rájátszás, amely jelenleg is zajlik. Harmadik pozícióban vagyunk, és kisebb csodának kellene ahhoz történnie, hogy ne ez legyen a végeredmény is, nagyjából tehát garantált a bronzérem a B csoportban.

A csapat szakmai munkáját Srdan Radulovic irányítja. A Sportdarázs együttesében többségében fiatal, U18-as korosztályú játékosok szerepelnek néhány tapasztalt, rutinos kosárlabdázóval kiegészítve.

– Úgy érzem, jó eredménynek számít ez a harmadik helyezés – folytatta Bakó Patrícia. – Főleg úgy, hogy a rájátszásban már eléggé nehéz volt összeegyeztetni a szintén play offot játszó U18-as csapattal a mérkőzéseinket. Az első helyen végzett együttes jut fel az A csoportba. Ugyanakkor idén az az érdekes helyzet alakult ki, hogy sem az előttünk végző Csata DSE, sem a TFSE-MTK együttese, sem pedig a Sportdarázs nem akar felkerülni, hiszen mindhárom csapatnak van profi együttese a legmagasabb osztályban.


A csapatkapitány szerint érezhető a különbség az NB I. A csoport és az amatőr második vonal között. Ugyanakkor a fiatal játékosoknak jót tesz, hogy felnőttekkel kosárlabdázhatnak. Van olyan csapat is az amatőr bajnokságban, amely kivétel nélkül felnőtt korú kosárlabdázókból áll. A rutinszerzés miatt kiemelt jelentőségű egy fiatal játékos pályafutásában, hogy az ilyen együttesek ellen is éles mérkőzéseket játsszon.



Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.