Csik-emlékverseny

| Munkatársunktól

Idén már 39. alkalommal léphettek rajtkőre a versenyzők a dr. Csik Ferenc-emlékversenyen.

A patinás sportesemény ez alkalommal is kettős célt szolgált: egyrészt kiváló versenyzési lehetőség a fiatal soproni úszóknak, másrészt pedig emléket állít az 1936-os berlini olimpián bajnoki címet szerzett gyorsúszónak, dr. Csik Ferencnek.

Az idei évben nyolc nyugat-dunántúli, valamint fővárosi egyesület nevezett az úszóversenyre. Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke a megnyitón hangsúlyozta: városunk nagyszabású uszodafejlesztés előtt áll, amelynek köszönhetően tovább népszerűsödhetnek a vizes sportágak a fiatalok körében.

A sporteseményen idén mintegy 280 fiatal úszó lépett rajtkőre, köztük sok soproni versenyző is.

– Ez a verseny remek alkalom arra, hogy a legfiatalabb úszóink hazai környezetben mutatkozhassanak be életük első komolyabb versenyén – mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron edzője és szakosztályvezetője. – Emellett minden sportolónknak jó lehetőség az emlékverseny arra, hogy erős ellenfelekkel, akár korosztályos országos bajnokokkal szemben is lemérhessék, hol tartanak, milyen időeredményre képesek, és érezzék, hova lehet még fejlődni.A sporteseményen az idei évben is kiemelt versenyszám volt a férfi 100 méteres gyorsúszás, amelyben dr. Csik Ferenc olimpiai bajnoki címet szerzett. Ennek a távnak a győztese különdíjat is kapott a szervezőktől.

Teljes verzió