Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csik-emlékverseny
Idén nyolc egyesület fiatal úszói mérték össze tudásukat a dr. Csik Ferenc-emlékverseny futamaiban Fotó: Németh Péter

Mintegy 280 fiatal úszó lépett rajtkőre a hétvégén

Csik-emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

Idén már 39. alkalommal léphettek rajtkőre a versenyzők a dr. Csik Ferenc-emlékversenyen.

A patinás sportesemény ez alkalommal is kettős célt szolgált: egyrészt kiváló versenyzési lehetőség a fiatal soproni úszóknak, másrészt pedig emléket állít az 1936-os berlini olimpián bajnoki címet szerzett gyorsúszónak, dr. Csik Ferencnek.


Az idei évben nyolc nyugat-dunántúli, valamint fővárosi egyesület nevezett az úszóversenyre. Barcza Attila, az ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke a megnyitón hangsúlyozta: városunk nagyszabású uszodafejlesztés előtt áll, amelynek köszönhetően tovább népszerűsödhetnek a vizes sportágak a fiatalok körében.


A sporteseményen idén mintegy 280 fiatal úszó lépett rajtkőre, köztük sok soproni versenyző is.


– Ez a verseny remek alkalom arra, hogy a legfiatalabb úszóink hazai környezetben mutatkozhassanak be életük első komolyabb versenyén – mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron edzője és szakosztályvezetője. – Emellett minden sportolónknak jó lehetőség az emlékverseny arra, hogy erős ellenfelekkel, akár korosztályos országos bajnokokkal szemben is lemérhessék, hol tartanak, milyen időeredményre képesek, és érezzék, hova lehet még fejlődni.
A sporteseményen az idei évben is kiemelt versenyszám volt a férfi 100 méteres gyorsúszás, amelyben dr. Csik Ferenc olimpiai bajnoki címet szerzett. Ennek a távnak a győztese különdíjat is kapott a szervezőktől.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.