Érmes labdarúgók

| Páder Vilmos

Gólgazdag mérkőzéseket játszottak a hétvégén a soproni focisták. Az SC Sopron Nyúl elleni meccsének szünetében adták át a női csapat tagjainak az ezüstérmet, a férfiak pedig a találkozó után vehették át a bronzmedálokat.

Megyei I. osztály:  

SC Sopron – Loland Nyúl SC: 3–1 

A soproni csapat szépen búcsúzott hálás és nagyszámú szurkolótáborától. Verőfényes napsütésben, közel hatszáz néző előtt jól kezdtek a hazaiak. A második percben Varga Kevin szép, egyéni alakítást követően megszerezte a vezetést, majd a középkezdés után Holzmann Patrik távoli bombagóljával már 2–0 volt az SC Sopron javára. A jó kezdés után érthetetlen módon visszaesett a hazaiak játéka, aminek következménye a gyors kontratámadásból kapott találat.

A szünetet követően felgyorsult a soproniak játéka. A hetvennyolcadik percben Galambos adott „forintos” labdát Honyáknak, a hazai gólkirály bomba lövése kipattant a nyúli kapusról, aki Gere Richárd lövésével szemben már tehetetlen volt.

SFAC – Gyirmót II.: 1–7

A SFAC együttese tisztességgel végigjátszotta a bajnokságot, rövid pihenő után emelt fővel készülhetnek az új évadra a megyei II. osztályban.

Utánpótlás bajnokság:

U17 SC Sopron – MTE: 4–1

U19 SC Sopron – MTE: 0–4

Az U17-es fiatalok megnyerték az NB III-as bajnokságot és készülhetnek az NB II-es kiemelt bajnokság osztályozójára.

Öregfiúk-bajnokság:

SC Sopron – Rábatamási: 6–2

Rangadót nyertek a soproniak és fölényes győzelmükkel a tabella második helyén állnak. A hátralévő két fordulót a Szany és a Lébény ellen játsszák a városi stadionban.

Megyei III. osztály:

Tercia Fertőendréd – SVSE: 2–6

Mozsolits Jenő edző elégedetten nyilatkozott a hétvégi mérkőzés után:

– Bajnokcsapathoz méltó módon győztünk egy küzdelmes, kemény belemenésekkel tarkított mérkőzésen. Gratulálok a csapatnak.

Díjátadó:

Az SC Sopron szombati mérkőzésének szünetében ünnepélyes keretek közt köszöntötték az NB II-es, ezüstérmes női együttest. Horváth Gábor tanítványai igazi csapatként küzdöttek, a bajnokság alatt végig partiban voltak az első helyért, de végül a Mol Vidi szerezte meg a bajnoki címet. A díjakat Markó Edina, a magyar női válogatott kapitánya, Horváth László az MLSZ megyei igazgatója, dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Csiszár Ákos elnök adta át Németh Zita csapatkapitánynak és az együttes tagjainak.

A meccs végén a közel hatszáz néző felállva, vastaps közepette köszönte meg az SC Sopron játékosainak az éves teljesítményét, majd ismét díjátadás következett. A megyei első osztályú bajnokság harmadik helyéért járó serleget és a bronzérmeket a fent említett vezetők adták át.

Teljes verzió