Kupagyőztes a Sopron!

| Rázó László

Senki nem várta, mégis megtörtént: a sérülések miatt meggyengült kerettel felálló Sopron Basket együttese megszerezte története 12. Magyar Kupa-győzelmét. A fináléban azt a Diósgyőrt tudták legyőzni a soproni hölgyek, amelyik eddig mérkőzést sem veszített a bajnokságban.

A Sopron 2006 óta minden kupadöntőben ott volt – ezekből (a vasárnapival együtt) már tizenkettőt meg is nyert.

Adalékok a soproni kupagyőzelemhez:

– A DVTK-HUN-Therm együttese eddig mind a 17 bajnoki mérkőzését megnyerte.

– A Sopron Basket a negyedik helyen áll a bajnokságban, 11 győzelem mellett hat vereség szerepel nevénél.

– Meghatározó játékosok estek ki a négyesdöntőre: Yvonne Turner komoly kézsérüléssel bajlódik, mellette Beatrice Mompremier sem tudta vállalni a játékot a döntőben. Fegyverneky Zsófia ugyan szerelésben várta a finálét, de pályára nem lépett.

– Az elődöntő hőse Jeca Brooks volt, aki 29 pontot dobott a Vasas Akadémiának.

– A döntőben aztán a 17 éves Toman Dóra lépett elő főszereplővé: 18 perc alatt 10 pontot dobott, harcos játékával rengeteget tett a kupagyőzelemért.

– A rotáción sokat nem kellett gondolkodnia a szakmai stábnak: a sérülések miatt a Sopron Basket mindössze hét kosárlabdázóval játszotta le az elődöntőt és a finálét is.

– A döntőt a „szomszédvárban”, Győrben rendezték, ahova csaknem háromszáz lelkes soproni szurkoló kísérte el kedvenc együttesét.

Örömszavak:

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője így értékelt a győzelem után: „Egyelőre nehéz megmagyarázni és elmondani, hogy is nyertük meg ezt a Magyar Kupát. Talán azt lehet hangsúlyozni, hogy senki sem tudja, milyen iszonyatos munkát végeztünk a lányokkal az utóbbi hónapokban, és ez a rengeteg befektetett energia most kifizetődött. Döntő volt, hogy végig volt hitünk, emellett jól is játszottunk, ennek köszönhető a kupagyőzelem.”.

Varga Alíz mind az elődöntőben, mind pedig a döntőben kiváló játékkal rukkolt elő: „Hihetetlen, hogy megnyertük ezt a mérkőzést és ezzel a Magyar Kupát! Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok. A végén nem is akartuk elhinni, hogy megvan a győzelem, kicsit megijedtünk, amikor a DVTK utolsó kosarát videózták, aztán kiderült, hogy nem volt érvényes, így mi nyertünk. Fantasztikus érzés, igazi csapatként küzdöttünk, harcoltunk és győztünk.”.

Tekintse meg kvízünket!

Betöltés…
Teljes verzió