Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kupagyőztes a Sopron!
A győztes soproni csapat tagjai ünnepelnek a kupával, miután 73–71-re nyertek a DVTK ellen. Fotó: MTI – Krizsán Csaba

„Fantasztikus érzés, csapatként küzdöttünk és győztünk”

Kupagyőztes a Sopron!

| Rázó László | Sport

Senki nem várta, mégis megtörtént: a sérülések miatt meggyengült kerettel felálló Sopron Basket együttese megszerezte története 12. Magyar Kupa-győzelmét. A fináléban azt a Diósgyőrt tudták legyőzni a soproni hölgyek, amelyik eddig mérkőzést sem veszített a bajnokságban.

A Sopron 2006 óta minden kupadöntőben ott volt – ezekből (a vasárnapival együtt) már tizenkettőt meg is nyert.

Adalékok a soproni kupagyőzelemhez:

– A DVTK-HUN-Therm együttese eddig mind a 17 bajnoki mérkőzését megnyerte.

– A Sopron Basket a negyedik helyen áll a bajnokságban, 11 győzelem mellett hat vereség szerepel nevénél.

– Meghatározó játékosok estek ki a négyesdöntőre: Yvonne Turner komoly kézsérüléssel bajlódik, mellette Beatrice Mompremier sem tudta vállalni a játékot a döntőben. Fegyverneky Zsófia ugyan szerelésben várta a finálét, de pályára nem lépett.

– Az elődöntő hőse Jeca Brooks volt, aki 29 pontot dobott a Vasas Akadémiának.

– A döntőben aztán a 17 éves Toman Dóra lépett elő főszereplővé: 18 perc alatt 10 pontot dobott, harcos játékával rengeteget tett a kupagyőzelemért.

– A rotáción sokat nem kellett gondolkodnia a szakmai stábnak: a sérülések miatt a Sopron Basket mindössze hét kosárlabdázóval játszotta le az elődöntőt és a finálét is.

– A döntőt a „szomszédvárban”, Győrben rendezték, ahova csaknem háromszáz lelkes soproni szurkoló kísérte el kedvenc együttesét.


Örömszavak:

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője így értékelt a győzelem után: „Egyelőre nehéz megmagyarázni és elmondani, hogy is nyertük meg ezt a Magyar Kupát. Talán azt lehet hangsúlyozni, hogy senki sem tudja, milyen iszonyatos munkát végeztünk a lányokkal az utóbbi hónapokban, és ez a rengeteg befektetett energia most kifizetődött. Döntő volt, hogy végig volt hitünk, emellett jól is játszottunk, ennek köszönhető a kupagyőzelem.”.

Varga Alíz mind az elődöntőben, mind pedig a döntőben kiváló játékkal rukkolt elő: „Hihetetlen, hogy megnyertük ezt a mérkőzést és ezzel a Magyar Kupát! Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok. A végén nem is akartuk elhinni, hogy megvan a győzelem, kicsit megijedtünk, amikor a DVTK utolsó kosarát videózták, aztán kiderült, hogy nem volt érvényes, így mi nyertünk. Fantasztikus érzés, igazi csapatként küzdöttünk, harcoltunk és győztünk.”.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.