Parádés győzelem

| Munkatársunktól

Ritka alkalom, amikor egy soproni kézilabdacsapat egy győri együttest tud legyőzni. A siker főleg akkor számít kuriózumnak, ha leírjuk: a Győri ETO KC szenvedett vereséget városunk csapata, a Soproni FAC 1900 SE vármegyei bajnokságban szereplő együttesétől.

A SFAC tavaly szervezte újra kézilabda szakosztályát, az első szezonban egy felnőtt női csapat indult a megyei bajnokságban. A cél az volt, hogy az együttes tagjai összeszokjanak, és vegyék fel a mérkőzések ritmusát.

– Idén nyáron négy új játékost igazoltunk, csapatjátékban tavaly óta nagyot léptünk előre. Így bátran kijelenthetem, hogy reális célkitűzés az első 5–6. helyezés megszerzése – mondta Mittler Szabolcs, a SFAC 1900 SE Kézilabda Szakosztályának vezetője, a női csapat vezetőedzője. – Az őszi időszakban még nincs teljesítménykényszer a lányokon, a lényeg, hogy élvezzék a kézilabdát. Tavasszal viszont már az eredményeknek is jönni kell, és biztos vagyok benne, hogy el is érjük céljainkat, mert nagyon szépen összeállt a női együttesünk.

Ami az eredményeket illeti: a soproni kézilabdázók értékes győzelmet arattak már a bajnokság elején: a Győri ETO KC elsősorban utánpótláskorú játékosokra épített vármegyei együttesét sikerült legyőzni 25–24 arányban. Mittler Szabolcs elmondása szerint a győri csapatot egyértelműen azzal a céllal indították, hogy megnyerjék a megyei bajnokságot. A Sopron–Győr kézilabda-mérkőzés azonban nem a várakozás szerint alakult: mindössze a találkozó elején tudtak vezetni a győriek, utána a SFAC átvette az irányítást, folyamatosan 2–3 gólos előnyben volt. A Győri ETO KC egyszer tudott egyenlíteni, utána ismét a SFAC vezetett, végül szenzációszámba menő győzelmet szerzett.

– Ez nekünk hatalmas diadal, ezúton is gratulálok a lányoknak, az edzésmunka meghozta az eredményét – folytatta a vezetőedző.

A SFAC 1900 SE kézilabda szakosztálya idén már a nők mellett férfiegyüttest is indított a vármegyei bajnokságban, az U19-es lánycsapat pedig az ifjúsági bajnokságban szerepel. Emellett további két utánpótláscsapatot is létrehozott az egyesület: az U13-as korosztályban lány- és fiúcsapata is van már a SFAC-nak. Az egy éve alapított szakosztálynál így összesen több mint nyolcvanan kézilabdáznak.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Betöltés…

Teljes verzió